Omslagspojke

Kolla vem som fått äran att vara Kennel Evergraces påskomslagspojke! Vi spricker av stolthet...

P.S

Ville bara skriva några rader om senaste nytt på lammfronten. Några av er kanske tyckte att det var konstigt att ingen lammägare blev inblandad i incidenten med det lilla lammet i baljan, men de var inte hemma på gården. Nu har dock husse här varit i kontakt med självaste lammhussen och han sa att inget lamm dött i alla fall. Han tackade för att vi fiskat upp lammet och på så vis räddat dess liv, så allt tycks ha slutat lyckligt. Bara så att ni vet!

Glad påsk!

GLAD PÅSK - HAPPY EASTER - JOYEUSES PÂQUES - FRÖHLICHES OSTERN


image698
En favorit i repris, Roddan med ägg påsken 2007...

Vi firar med familj och vänner i Kalmar. På söndag drar matte till Balkan med jobbet och befinner sig i Serbien och Bosnien under hela vecka 13. Roddan och husse håller ställningarna här hemma, förmodligen blir det inte så mycket bloggande.

Njut nu av påskledighet med era nära och kära. Ät mycket och vila mellan varven! Påskkramar från oss!

Kalas

Vill bara dela med mig av två fina bilder som kom med mejlen i morse...

Roddan och jag var på kalas tidigare i veckan då husses mamma fyllde år (husse är i Öret). Nåväl Roddan underhöll kalasgästerna storligen och här kommer bildbeviset... Varför hamnar alltid hunden i centrum i alla folksamlingar? (Bilderna har husses mammas bästis E tagit.)

image696
Kärlek!

image697
Roddan är mer än nöjd! Han har just hittat en prinsesstårtebit på golvet som fotografen tappade...

Ridgeback houserules!

Tack Kinga för följande...

House Rules According to the Ridgebacks ! 
1. The Ridgeback is not allowed in the house.
2. Okay, the Ridgeback is allowed in the house, but only in certain rooms.
3. The Ridgeback is allowed in all rooms, but has to stay off the furniture.
4. The Ridgeback can get on the old furniture only.
5. Fine, the Ridgeback is allowed on all the furniture, but is not allowed to sleep with the humans on the bed.
6. Okay, the Ridgeback is allowed on the bed, but only by invitation.
7. The Ridgeback can sleep on the bed whenever he wants, but not under the covers.
8. The Ridgeback can sleep under the covers by invitation only.
9. The Ridgeback can sleep under the covers every night.
10. Humans must ask permission to sleep under the covers with the Ridgeback

Oj, oj såhär har det ju nästan blivit hemma hos oss... men bara nästan. Han gör faktiskt som vi säger och önskar.

I september 2006 flyttade det hem en mycket, mycket försiktig kille till oss, som inte ens fått vistas i sovrummet i sitt förra hem. De första nätterna var snurriga och han kom inte till ro, vilket höll framförallt matte vaken. Roddan nattvandrade in och ut ur rummen och kom aldrig till ro.

Såklart blev han uppbjuden i sängen hos oss och sedan den natten sov han gott! Idag är sängen hans bästa plats... han har sina rutiner på kvällen och lägger sig där före oss. När vi kommer aktar han sig, för att sedan vara beredd på att göra oss sällskap. Helst ligger han under husses täcke, sked med honom men absolut med kroppskontakt med matte. Är husse borta sover han nästan intravenöst med matte... ibland, och stundtals på nätterna, sover han i sin BIA-bädd som står på mattes sida av sängen. Men dubbelsängen är skönast!

image695

Bä bä svarta lamm...

Efter snabbfrukost på stående fot blev det söndagspromenad med Roddans "farmor" och C ute på Björnö. Roddan fick sträcka på benen ordentligt... och så även vi. Sist vi var där och promenerade tillsammans fick vi klättra över stängsel och forcera hinder för att nå Kalmarsund. Idag var hagen tom på kvigor så vi kunde enkelt kryssa mellan mockorna ut till havet på den vanliga stigen. Roddan tog sig både ett och två dopp, ett i hagens sunkvatten och ett i sundet. Men sin badpremiär gjorde han egentligen redan i veckan i Malmfjärden då han skulle impa på Moshi och Sheeba.

image689
Roddan på väg ut till Björnö hamn

Badhus
Roddan och Björnö badhus (huset som är på väg att ta ett bad)

På vägen tillbaka till bilen bestämde vi oss för att titta närmare på de alldeles nyfödda lammen. Och tur var väl det! Vi fann en liten ynklig lammunge som på något outgrundligt sätt hamnat i vattenbaljan där fåren har sitt dricksvatten. Där satt det lilla lammet fånget med iskallt vatten upp till halsen, och vem vet hur det hamnat där och hur länge det suttit fast. Vilken ångest!

Bredvid stod tackan och lammsyskonen. Raskt klättrade matte in till fåren och fick upp lammet.  Medan matte gnuggade lammet med halm sprang husse till bilen för att hämta Rods bilfilt för att kunna torka lammet ordenligt. Tackan bräkte oroligt och till sist kom några små määäää:n från det stackars huttrande lammet som skakade och frös. Efter en stunds gnugg och värmande strykningar återkom kroppsvärmen och vi lämnade tackan med sitt lilla lamm i lugn och ro och hoppas att allt slutade lyckligt!

Tacka
Tackan i förgrunden och matte med det lilla lammet där bakom.

Lamm
Matte använder Roddans bilfilt som lammhandduk

Torka
Efter lite värmemassage och ömma omsorger kom lammet på darrande ben...

Bä bä svarta lamm... hoppas du är varm!

Lathunden

image688
Lathunden solar sig i gröngräset i trädgården

Eftersom Roddans husse är borta i veckorna blir det en del ensamtid för Roddan när matte måste vara på jobbet. Hon tyngs av dåligt samvete även om hon vet att mister Rod bara sover när han är ensam. Han möter henne yrvaken i hallen när hon kommer hem. Ibland sover han till och med...

Att lämna sin hund ensam skapar nog dåligt samvete hos de flesta av oss. Vad botar dåligt samvete? Aktivering såklart! Så den här veckan fick matte ett träningsryck och skulle stimulera Roddan med lydnadsmoment och utmaningar. Trodde hon ja... Rod tycker sådant trams är helt onödigt! Han har inte ens någon motor att starta.

Slalom, hinderhopp och ställande/läggande under gång det är ju bara "waste of time" säger Rod. Det finns bara en sak han tycker om och det är inkallning.... då blir vi så glada och han får vara nära, nära. Allt annat kan vi låta bli tycker han. Haha... så jag gissar att dåligt samvete är  "a waste of time" när han är så ointresserad och motorlös. Det finns ingen vilja att "jobba".

Det han tycker om är inkallning, tricks inomhus, spårande och sök så då får vi väl göra sån't istället då. Och promenera i godan ro - för det är det bästa! Att bara strosa runt och lukta och sträcka på benen...

Ölands alvar

Idag sken solen från en klarblå himmel... jag som inte hunnit hem på lunchen gick hem en timme tidigare från jobbet istället och slängde in Roddis i bussen och körde över bron. Vi fiskade upp E och lillvispen i Färjestaden och susade sedan vidare med kosan styrd mot alvaret. Det är som balsam för en trött själ att med solsken i blick och med vän och hundar vid sin sida vandra omkring på den vackraste marken i världen. All stress bara rinner av en...

image678
Storvispen och Lillvispen, lyckliga som få...

image679
Mäh kommer ni någon gång, det här elstaketet är i vägen...

image680
Lillvisp

image681
Storvisp

image682
Lejonhundar på Ölands savann

image683
Snabb som vinden

image684
Ridgebackbrottning

image685
Motljus

image686
Älskade!

image687
Hallå, det kommer ut något här bak...
Adam assisterar Roddan på toa...haha..

Sedan blev det te och kladdkaka i E:s kök. Ikväll tittar jag på stjärnorna E - jag lovar!

Lortgrisen Moa

Nu måste ni hjälpa till!

Roddans kullsyster tävlar mot ett gäng lortgrisar i en smutstävling på Agrias hemsida. Självklart vill vi att Moa ska vinna, för hon är ju bäst! Så gå in här:
http://www.agria.se/djurtavling och leta dig fram till bilden där Moa gör en total kroppslig lerinpackning som ser ut såhär...

image677
Fotograf: Patricia Ljunggren

Om Moa vinner kan Moas matte Patricia vinna en dammsugare som kan hjälpa henne att hålla rent efter Moa och Sancy... kanske kan hon även komma hem till oss och städa någon gång...