Fem år, tre år och två trappor

Idag fyller Roddan och hans stjärnsyskon fem år. Och idag är också dagen då bloggen i sig blir tre år... och vi därmed tycker att det är dags att runda av. Kanske för gott, kanske för ett litet tag. Kanske dyker vi upp i en eller annan form någonannanstans.


Notera Roddan mer än halvvägs upp för trappan...

Den här bloggen börjar egentligen med en trappa och symboliskt nog väljer vi att avsluta med en annan trappa. De här två trapphistorierna kan sammanfatta våra tre första år tillsammans med världens finaste Ridgeback! En stor fegis flyttade in hos oss för tre år sedan i dagarna (8 september) och vågade då inte ens gå ut i trapphuset och än mindre ned för trapporna.

Idag kastar sig samma stora, men något mindre fega, galning huvustupa, alldeles på eget bevåg, nedför sandbranterna vid Sandbergen på Öland, slänger sig i Kalmarsund och utan att blinka tar han sats och rusar upp för den gingliga trappan som vem som helst skulle kunna tycka var lite läskig. Det kan vi kalla utveckling och det är också så vi med enorm kärlek kan beskriva Roddans liv under de här tre åren. Från en tillbakadragen försiktig snubbe (2006) till en glad, yster gubbe med mycket större självförtroende och stor självtillit (2009). Idag är det inte mycket han backar för eller inte skulle våga prova... och det är vi så glada för! Han är världens mysigaste hund och vi kunde aldrig ana att det var såhär bra det skulle bli den där septemberkvällen då han smög in i vår lägenhet. Det var precis som om det var meningen. Han behövde ett nytt hem, en ny trygghet och ny tillhörighet. Vi behövde en ny följeslagare och fick världens bästa hund!

SLUTLIGEN! GRATTIS ALLA STJÄRNSYSKON PÅ 5-ÅRSDAGEN!!!