Bä bä svarta lamm...

Efter snabbfrukost på stående fot blev det söndagspromenad med Roddans "farmor" och C ute på Björnö. Roddan fick sträcka på benen ordentligt... och så även vi. Sist vi var där och promenerade tillsammans fick vi klättra över stängsel och forcera hinder för att nå Kalmarsund. Idag var hagen tom på kvigor så vi kunde enkelt kryssa mellan mockorna ut till havet på den vanliga stigen. Roddan tog sig både ett och två dopp, ett i hagens sunkvatten och ett i sundet. Men sin badpremiär gjorde han egentligen redan i veckan i Malmfjärden då han skulle impa på Moshi och Sheeba.

image689
Roddan på väg ut till Björnö hamn

Badhus
Roddan och Björnö badhus (huset som är på väg att ta ett bad)

På vägen tillbaka till bilen bestämde vi oss för att titta närmare på de alldeles nyfödda lammen. Och tur var väl det! Vi fann en liten ynklig lammunge som på något outgrundligt sätt hamnat i vattenbaljan där fåren har sitt dricksvatten. Där satt det lilla lammet fånget med iskallt vatten upp till halsen, och vem vet hur det hamnat där och hur länge det suttit fast. Vilken ångest!

Bredvid stod tackan och lammsyskonen. Raskt klättrade matte in till fåren och fick upp lammet.  Medan matte gnuggade lammet med halm sprang husse till bilen för att hämta Rods bilfilt för att kunna torka lammet ordenligt. Tackan bräkte oroligt och till sist kom några små määäää:n från det stackars huttrande lammet som skakade och frös. Efter en stunds gnugg och värmande strykningar återkom kroppsvärmen och vi lämnade tackan med sitt lilla lamm i lugn och ro och hoppas att allt slutade lyckligt!

Tacka
Tackan i förgrunden och matte med det lilla lammet där bakom.

Lamm
Matte använder Roddans bilfilt som lammhandduk

Torka
Efter lite värmemassage och ömma omsorger kom lammet på darrande ben...

Bä bä svarta lamm... hoppas du är varm!

Kommentarer
Postat av: Faster Fanny

Tänk att ni gick förbi. Just då. I tid.

2008-03-17 @ 08:11:20
Postat av: Maria & Bamse

Vilka hjältar ni är!! Stort hurra för er!!

2008-03-17 @ 18:10:01
Postat av: Tina

Å när man just lämnat tv3s Extreme homemakeover då min blödighet inte klarar av hjältedåd utan att pipa som lilleskutt så får man här istället böla till lilla lammräddning...... stackars stackars liten. Å puh vilken tur att ni gick förbi.
Nu har ni fått karma för resten av året... minst =)
Länge leve "happy endings"

2008-03-17 @ 18:44:33
Postat av: Tessan

Det är ni som är otroligt duktig! Vilka insatser ni gör!! Sicken himla tur att ni gick just där...
Igår hade vi snöstorm, förrgår vår och idag en solig vinterdag...hänger inte med längre.
Kram T


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback