Gott nytt år!

♥GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER! ♥


image599

Fastän Roddan verkligen inte gillar dem, så tar vi en i bildform... (Google-bilder tycks funka...) Vi hoppashoppas att morgondagens nyårsafton går lika bra och smärtfritt som förra året! Nu drar vi till Öret för att avsluta 2007 och inleda 2008 tillsammans med goda vänner.
 
Roddan Poddan Päronpuff har fått nya smeknamn de senaste dagarna "Följa John" eftersom han går bakom oss hela tiden och är i samma rum som oss konstant.... han är inte ensam en minut. Roddan heter också Dumbo (på hal is) som Disneyelefanten på grund av sina öron som han viker ut när han är glad, vilket han är nästan hela tiden (hur kan man vara så glad?) plus att han sladdar omkring här på golven med sina julklappsleksaker och ben, vilket ibland ger honom vissa likheter med det übersöta rådjuret som halkar på isen i en annan Disneyfilm...

Vi tackade bort erbjudandet om att hyra stugan på Ölands östra sida... den var lite för liten för ett långsiktigt boende även om det är lockande med en kilometer till havet och hästhagar utanför köksfönstret.

Vi avlägger inga löften för 2008, annat än att vi ska ha ett minst lika bra år 2008 som 2007 tillsammans med Rod!!!

God fortsättning!

GOD FORTSÄTTNING!

Bloggen vill fortfarande inte som jag och därför blir det en bildlös blogg. Tråkigt nog. Ni får vänta till senare på bilder på Roddan och julgranen, Roddan med rosetter i öronen, Roddan som lyckligt springer på  Ölands östra stränder...

Jullov är fantastiskt och alldeles underbart! Vi sover längre än någonsin. Inte ens Rod rör en fena innan 10-tiden... Vi är tillsammans alla tre hela tiden, det bästa Roddan vet, och vi tar det så lugnt som vi bara kan. Julhelgen har varit lugn med familj och vänner och en massa i våra strupar och magar såklart. Roddan fick en stor reptamp med en vidhängande tennisboll på julaftonen. Bollen höll i ca. 5 minuter, med reptampen är fortfarande rolig! Vi ägnar dagarna åt lek och gos... Han är världens bästa hund! Och om lite mer än en vecka får han som Tina skrev ta på sig "storebrorjackan" då våra goda vänner O & E hämtar hem en VQ-diamant. Roddan får bli morbror i vardagen och lära en liten plutt-RR hur en slipsten ska dras....

Förresten så har vi anmält oss till en spår- och sökkurs som går av stapeln sent  på våren 2008.

GOD JUL!

Vi önskar alla bloggläsare en RIKTIGT GOD JUL!Bloggen vill inte riktigt som vi därför blir detta tyvärr ett inlägg utan fina bilder där Roddan poserar vid årets gran som vi huggt alldeles själva, utan bild där Roddan avsmakar  årets skinka och köttbullar eller bild där han nosar på paketen.

Ja, efter en decembermånad utan dess like med sorg, förtvivlan, stress och jäkt ska det äntligen firas jul och vilas ut. Vi ska för första gången i våra snart trettioåriga liv både vakna och somna i våra egna sängar på självaste julafton/husses födelsedag, visserligen sker julfirandet hemma hos mattes föräldrar, men både inleds och avslutas hemma.

Många julkramar från oss!


Krona eller krage?

image596

Det spelar ingen roll att man får en gratis reflexkrage , ens i storlek XL, när man köper hundmat... den går inte ens över Roddans huvud utan passar bättre som en krona på vår prins!

Roddans husse är "out of town" i ett par dagar och Roddans saknad är förfärligt stor. Han ligger vid ytterdörren och väntar mest hela tiden. På natten sover han med huvudet på husses kudde och när någon går i trappan springer han med viftande svans till dörren bara för att moloket återvända till sin plats med sänkt huvud. Roddan och husse har levt i symbios de senaste månaderna och umgåtts dygnet runt. Därför blir saknaden så stor...

Kom tillbaks husse! Och han kommer... redan ikväll.

Söndagsrejs med Thaba

Igår glömde vi kameran, och idag när den var ihågkommen var batteriet snöpligt nog slut och inga bilder blev det... Roddan träffade Thaba för en söndagspromenad i hagen... Promenad och promenad, de två ystra RR:arna for runt som jehu i terrängen och Thabas matte Lis lyckades fånga dem på några bilder som vi tacksamt lånar. Än en gång får fotografen Lis ställa upp och dela med sig av sina fina bilder.

image594
Roddan, lycklig som få, på väg efter Thaba (Foto: Lis Storm)

image595
Först den ena, sen den andra.... här går det undan. (Foto: Lis Storm)

Nu sover Roddan djupt i sängen, med sin husse bredvid sig... En mysig första advent önskar vi er alla!

Decemberpromenad

Idag tog vi en regnig promenad längs havet tillsammans med vännen Oscar som bjöd oss på sina lussekatter, som tillsammans med varm choklad i decemberrusket var helt underbart! Vi gick längs strandkanten från Sandbergen ned mot Kleva i det dramatiska landskapet... riktigt häftigt. Vi blev nyfikna efter att ha sett bilderna på Bella & Thabas hemsida: www.bellaochthaba.se Vi hade ingen kamera med oss så vi lånar ett foto från matte Lis.

image593
Fotograf: Lis Storm

Roddan rejsade upp och ned i sanden och efter nästan två timmars promenad fick han gå ett personspår som väntat under tiden. Spåret gick finfint... vi borde spåra mera helt enkelt. Ikväll blir det buss till Öland så vi kan få middag i magen och vin därtill hos Oscar och Elin.