Hit med sol och värme


Detta är nog vår all-time-favourite-bild på Roddan! Point L'Espiguette sommaren 2007

Behöver vi säga hur mycket vi längtar efter vår och sommar? Är det för mycket begärt med lite sol? Det känns som om en grå blöt filt legat över oss i månader nu och blir det inte snö kan det lika gärna kvitta med vinter. Vädret nu är deprimerande och suger musten ur en. Det är mörkt när man går hemifrån och mörkt när man kommer hem... Hit med sol och värme!

Funderar lite på hur det är med Roddans blogg egentligen, har vi några läsare som vill ha uppdateringar eller är det dags att runda av?

Volvo och utflykt


Roddan bakom lås och bom.

Nej, Roddan har inte blivit tagen av polisen. Det är bara Roddans husse och matte som blivit vuxna på riktigt (och Svenssons for real) och köpt en Volvo V70. Roddan åker kungligt längst bak i Levas gamla avlagda bur som hon ärvde av en polishund i Stockholm. Tredje hunden gillt i buren och han älskar den! Nu slipper han skramla runt i folkisbussen. Den har i och för sig tränat hans balans och han har utvecklat en mycket säregen bilåkarteknik, men nu prioriteras trafiksäkerhet och kommande familjeliv. Roddan protesterar inte! Om någon är sugen på en finfin Multivan, vår älskade pärla, så är det bara att höra av sig!

Idag har vi utflyktat på Öland med mattes jobbarkompis J. Hennes pojkvän T har en förnämlig stuga på nordöstra Öland och dit åkte vi för stuginspektion och mys. Vi grillade lammkorvar och fikade gott. Roddan fick sitt lystmäte av den öländska terrängen och fick värma sig gott framför brasan.


Hussen simultangrillar tre korvar i den öppna brasan


Roddan på sin vinterkostym


Husse fotar uppifrån det av T egenhändigt byggda vindkraftverket som försörjer stugan med el, miljövänligt så det förslår!


Husse fotar från ännu högre höjd, notera vår fina Volvo i övre kanten...


Ölandskusten från ovan

Mer massage åt hundarna!

Så lider jullovet mot sitt slut och  imorgon är matten och hussen tillbaka på sina jobb och Roddan får klara sig mer själv. I och för sig så jobbar ju hussen mestadels hemifrån, men det blir gamla vanliga rutine roch tider framöver till skillnad från den tidsanarki som rått här i huset de senaste tre veckorna.

Efter förmiddagsfika och brasa i sommarhuset tog vi en vintrig promenad i snölandskapet för att sedan krypa inomhus och avsluta Roddans jullov med lite massage.
Hundmassören gjorde ett uppskattat hembesök återigen för en liten follow-up och Roddan ömsom fes och ömsom snarkade. En sak är säker, han fullkomligt älskar massage! Idag fick Susanne göra effleurage, men helst inte pilla på framtassarna. Hans framtassar, särskilt den ena, är någon issue från hans tidigare liv. Han bryr sig inte om sina baktassar alls, men framtassarna är extremt känsliga, något vi kan se som en utmaning att träna bort enligt Susanne... Som förra gången fick vi så fina komplimanger över Roddan och hans tjusiga lekamen att vi nästan sprack av mallighet, Välmusklad och jämn, tjusig och trevlig - en riktig mysfarbror! That's our Roddan det!


Roddan njuter!Många muskler finns det, och dessa är bara de ytliga. Vissa heter Semimembranosus och andra Gluteus...

Tack igen Susanne för att du bidrar till Roddans välmående!

Let it snow...

Eftersom det inte blev något vidare nyårsfirande för varken Rodflocken eller Adamflocken så tog vi ut lite nyår i efterskott och packade in oss, hundar, mat och annat och styrde kosan mot hussefars lilla hus utanför stan. Vi lagade god mat och hundarna fick sitt lystmäte av varandra och av utespring och brottning i den nyfallna snön. Inomhus eldade vi i kaminen efter alla konstens regler.. vilket visade sig vara en hel procedur.
 
Huset är nyligen "införskaffat" (under hösten) och vi har inte gjort mycket mer än att ha hjälpt hussefar med att möblera upp det och tjaaa.. det var väl ungefär det. Det var därför det uppdagades ungefär när undertecknad rört ihop ingredienserna till en chokladpannacotta att vi hade att göra med en induktionsspis. Problemet var bara att vi inte hade några induktionsgrytor... men skam den som ger sig! Pannacotta kan tillagas i microvågsugn! Resterande mat tillreddes i ugn, och det funkade. Själva middagslagande tog dock tid och vi satte oss inte till bords förrän närmare kl. 22. Då hade "eldarna" lyckats göra upp eld enligt regelverket och en mysig brasa brann hela kvällen.


Välrastade hundar sover på rad framför brasan


Vackraste "Rodden Morgonkvist" som kikar ut på all nyfallen snö


Fegisar är coola i grupp och inomhus. Här morrar de ikapp åt en passerande hund utanför fönstret...Men fy farao vilken morgonandedräkt Rod, nu går vi ut och brottas järmet!


Först måste det dock sträckas ut ordentligt.


Galna av all snö!


Jag mördar dig!
Vacker som på ett vykort!

Gott nytt 2009!

Så har vi överlevt nyårsafton! Av våra planer för kvällen och natten blev det 0 och inget Istället blev det firande i sängen framför tv:n och med Roddan under mattes täcke när det smällde som värst.

Vi som skulle firat med vänner i hussefars nya sommarhus utanför stan fick se våra planer försvinna i takt med husses influensa... Således blev det nyår hemmavid, mitt i stan, mitt i alla smällare och raketer - men det gick bra! Roddan var lite darrig och orolig men vi drog ned persiennerna och kollade på film i stället.

Klockan 00.00 skålade vi i cider i sängen och sedan var det god natt!

GOTT NYTT ÅR önskar vi er alla!