Simtur och bus med Zindra

Terminen är i full gång coh jobbet likaså. Det innebär tristess för Roddan då husse och matte är alldeles utsjasade av jobb... men å andra sidan är husse hemma hela dagarna med Roddan.

I måndags träffade vi Roddans älskling Zindra... här kommer bilder.

image507
Zindra pussar farbror Rod

image508
Två rejsande galningar

image509
Och sen badade de...

image510
Den som någonsin påstått att Ridgebacks inte gillar vatten ljuger! Rod och Zindra är riktiga vattendjur.En helt vanlig lördag

Så var första arbetsveckan till ända för mattes del. Husse har varit borta hela veckan och glädjen stod högt i tak i natt när husse äntligen kom hem. Att en hund kan bli så glad... helt sjukt. Han studsar, hoppar, krumbuktar sig och gör riktiga RR-rus genom lägenheten och hoppar i dubbelsängen. Kärleken till Rods husse går från Rods sida inte att ta fel på. Sällan blir han så utom sig av överlycka som när husse kommer hem från Öret! 

Igår var Roddan och jag barnvakt åt femåriga J, en kollegas dotter. Vi underhöll oss storligen på Kalmars 4H-gård. Där träffade vi kaniner, getter, änder, hästar, marsvin, höns och tuppar. Roddan var helt slut när vi kom hem efter dessa strapatser. Roddan är helcool med barn och gillar verkligen att leka. Lilla J har en mormor som har en Ridgeback i 1-årsåldern så hon var mer än van med RR:s och jämförde hela tiden de båda hundarna. "Så får han göra, men inte han, så gör han men inte han, och då gör jag såhär..."  

Nu har vi just varit ute på en rejäl cykelrunda. Roddan fattar inte att han springer lös bredvid cykeln, utan tror att han sitter fast och håller sig slickad emot mig hela tiden. Dags för kloklippning blir det nu med en något utmattad hund.

För alla nyfikna, det bidde inget radhus åt oss denna gång. När priserna närmar sig dubbla miljonerna, man budar emot två byggare och målare och i stort sett hela huset ska göras om, då finns det inget annat att göra än att tacka för sig.

image506
Ungefär såhär kul har Roddan haft hela veckan. Han tyckte torsdagen var bäst för då fick han ligga i sängen hela dagen med sin "moster"...

Veckan i full gång.

Det är otroligt vad snabbt man är tillbaka i sina gamla rutiner. Uppstigning vid sjusnåret tyckte Roddan var lite väl tidigt och det blev en ganska kort och långsam morgonpromenad. Vid lunch var det dock fullt ös och vi gick ned till slottet så Roddan kunde rejsa fritt och ta sig en simtur i slottsfjärden. Kameran var dock inte med så ni får hålla till godo med veckogamla bilder som dock lika gärna kunde varit från idag, men bara i ett annat ljus.

image503
Wihoo!

image504
Men jag kan stå still och posa fint också...

image505
Och när jag rejsat varv på varv blir jag så trött att jag måste vila mig i gräset en stund.

I morgon är det dags för återbesök hos veterinären med Roddans ögon. Eftersom jag måste vara på jobbet för att fotograferas en halvtimme innan veterinärbesöket får Roddan helt sonika följa med till jobbet i morgon. Min roommate tyckte att Roddan gott och väl kunde hänga med honom på rummet, medan andra kollegor tyckte att Roddan skulle vara med på fotograferingen, vi får väl se... Dock hoppas vi att veterinären friskskriver Roddans ögon!

Vi saknar husse i Öret! Kom hem snart!

Vardagslunken är tillbaka

Här händer nästan ingenting. Inget värt att berätta om. Matte har börjat jobba i veckan som gått. Lördag och söndag var matte & husse på släktträff i Östergötland och då fick Roddis bo hos mattes föräldrar och äta kassler och skinka... Han lyckades även snika sig till en nattlig promenad genom att gnälla vid ytterdörren mitt i natten och lurade ut människorna i mörkret. Dock inga trängande behov utan en fint för lite uppmärksamhet. Roddan är cool med att "vaktas" och bo hemma hos någon annan han är trygg med, men vandrar på nätterna och kommer inte helt till ro.

Husse åkte direkt till jobbet från Östergötland och vips är vi tillbaka i vardagen igen. Men det är nog bra, så vi kan få in lite rutiner och vettig sysselsättning, vi har verkligen legat på latsidan sedan vi kom hem frånFrankrike. Ingen träning här inte... Så nu blir det väckarklocka, morgonrastning och lunchrastning för hela slanten, i stället för att bara glida omkring tillsammans hela dagarna...

image502
Blä för att vara tvungen att stiga upp tidigt...

Kvällspromenad i Kalmarsundsparken

image499

Stans finaste hund kvällspromenerar i Kalmarsundsparken. Den nya kameran är såå bra!

image501

Sommarfest

Regnet öser ned över Kalmar och Kalmar Stadsfest. Men vi har ändå lyckats se en bra spelning med The Sounds i skymningen, samt arrangera vår alldeles egen fest... Och vi slapp regnet!

Igår samlade vi jobbarkompisar, surfpolare och en del gamlagamla vänner och familj för att njuta av franskt rödvin och buffé och grillning. Roddan njöt av sällskap och att vara ute på gården halva natten, efter en mycket varm dag. Man kan också kalla festen för den ett år försenade inflyttningsfesten... eftersom vi ännu inte haft en sådan. Tack alla fina vänner som vi har!

Roddan tackar speciellt Emma på bilden nedan för ett perfekt och smaskigt hundpaket med grisöron och annat hundtugg!!!

image493
Emma och Johan tar sig en sangria... Roddan är med såklart!

image494
Roddan hjälper sin moster Fanny att grilla

image495
Melker Härenstam ger er svaren, ni ställer frågorna i hans egenhändigt komponerade musik-Jeopardy

image498
Långbord med everyhopa..nästan...

image496
Klockan närmar sig 03.00 och vi spelar Wii, Melker fick revansch i boxningen

image497
Då tycker Roddan att det är dags att sova... godnatt!

En onsdag i Roddans liv.

Såhär började Roddans onsdag:

image484
Vi vaknade av dunder och brak och åskan som skallrade mellan husväggarna. Roddan sökte darrande skydd under köksbordet tills åskan bedarrat.

Efter ösregn och åskknallar sken solen upp och vår efterlängtade busdejt i Nisses trädgård på Dunö kunde äntligen bli av. Två tonåriga grabbar som ömsom jagade, ömsom brottade men mest svettades och tvättade varandra kärleksfullt.

image485
Nisse har en egen pool som han visserligen föga begagnar, men Roddan tog sig gärna en slurk... hoppa i däremot var det inte frågan om ens för denna vattenälskande Ridgeback.

image486
Nisse viskar en hemlis i Roddans öra...

image487
Jag ska bara tvätta ditt huvud lite, säger Nisse.

image488
Roddan är så stor, så stor och Nisse framstår som liten.

image489
Gomorrans Galahad a.k.a. Nisse vacker som få!

image490
Givetvis skulle de brottas just där vi satt i godan ro och försökte fika... galningar!

image492
Bollen är min!

image491
Å gud nu är vi helt slut och orkar inte en minut till...


A new camera is in the house

Och så blev vi med ny kamera en digital Canon EOS... eftersom vi fotar så mycket och vi länge drömt om en digital systemkamera så slog vi till när semesterkassan ändå sinade och pengarna nästan var slut...

image478
Med ett 55-200-objektiv kan vi ta lite häftigare bilder på långt håll...

image479
Och med en möjlighet att ta tre bilder på nolltid får man de där häftiga bilderna som antyder att man har en galen mördarhund på väg att sluka en...

image483
Inte den bästa bilden kanske, men i millisekunden Rod inte har en tass i marken!!!

image481
Men man kan också ta vanliga trevliga bilder när man sitter och pratar lite i Sylvanderparken

image480
Och posar lite tjusigt...

image482
På väg hem över Fredriksskanskanalen efter att ha varit ute och lekt med kameran.

Så nu ska vi leka lite mer med vår nya kamera i några dagar, sen kommer det säkert nya roliga bilder här...

Här är sommaren!

Som om någon högre makt hört våra böner kom sommaren som på beställning i samband med familjen Bäckström-Wallins besök i staden Kalmar. Vi har turistat i vår hemtrakt och visat upp Kalmar och Öland från deras finaste sidor, i sol och grönska. Naturligtvis har vi utmanat gästerna i Settlers och husse fick se sin segersvit krossas av byggmästare Lars... Nova har underhållt oss storligen och Roddan är helt slut av allt ståhej.

image471
Mmm.. bajsblöja luktar gott säger Roddan.

image472
Roddan åkte kungligt därbak i Saab:en med Novis vagn.

image473
Vi ville hälsa på kungen på Solliden, men han var inte hemma (ute och festar med Carola enligt löpsedeln) plus att han ville ha 65 spänn per skalle för att se hans trädgård - aldrig!

image474
Finaste killen på hela Öland... med Borgholms Slottsruin i bakgrunden.

image475
Men vem har stoppat huvudet i sanden? Inte en struts i alla fall!

image476
Det fanns bara en som ville bada i den äckliga sjögrässörjan i Bjärby och han heter Rod.

image477
Novis borstar tänderna och Roddan har knappt klivit upp än...


Var är sommaren?

Här gör vi inte många knop. Sovmorgon varje morgon för mattes och Roddans del. Matte har sommarlov hela två veckor till... och vi sitter mest och väntar på sommaren. Roddan är inte ensam en enda minut utan följer med oss var vi går. I veckan har vi åkt stadsbuss och barnvaktat en ettåring... det var inte det lättaste med en hund i ena handen och en ettåring i den andra. Samma kommandon och samma aktivitetsnivå... "Nej!" "Stanna!" "Kom hit!" Haha... men Roddan diggar små människor och det är så skönt!

Ikväll kommer kompisar på besök över helgen... och med är mattes "fadderbarn" a.k.a. "gudbarn" eller vad det heter. Fadderbarn låter som hon kommer från Angola eller nå't och visserligen har vi sådant fadderbarn också, men nå't sådant kommer ju inte hit. Hon som kommer heter Nova är nästan 13 månader gammal och fick matte som fadder vid sitt dop.

Vi ska göra Kalmar och Öland... och därför skulle vi gärna se lite sol! Idag fick busdejten med Nisse ställas in p.g.a. regnet.. men den tar vi igen till veckan.

Ha en skön helg!

image470
Lite mer såhär skulle vi vilja ha det just nu...  nu kan man ju för fasen inte ens doppa tårna.