Stilstudie i sepia

Mattes syster fotar nästan alltid i sepia. Här följer bilder från hennes stilstudie av Roddan under helgen som gick.

image751

image752

image753

image754

image755

Visst är han fin vår finaste finhund? Jag är helt kär!

Svinö

I morgon ska vi få tummen ur och fixa allt med anmälan till majmönstringen! Promise! Vi åker... och det får bära eller brista. Ibland måste man ta tjuren vid hornen även om tjuren är en hundrädd hund. I skrivande stund är det en Stjärna och en Diamant, två mattar och en husse som dyker upp. Någon/några kommer sova i folkisbussen och om ännu en husse kommer med, kommer någon/några tälta i trädgården tillhörande VQ headquarter alt. låna en soffa eller en madrass eller två inne i självaste VQ HQ.

Roddan, mattemor + matte gick runt Svinö idag. Under helgen har jag förstått att just namnet Svinö inte är särskilt trevligt... och det är ju sant. Man blir ju lätt hemmablind på ord man hört sedan barnsben. Har aldrig tänkt på det på det sättet bara... Svinö besöktes ofta i min barndom under såväl sommardagar för bad som för korvgrillning och varm choklad under de obligatoriska söndagsförmiddagsutflykterna. Konstigt nog har Roddan och jag aldrig satt varken fot eller tass där, trots att det inte är långt hemifrån oss.

image748
Roddan med konstigt öra posar framför bron

image749
Roddan i kvällssol med Ängö och Varvsholmen i bakgrunden

image750
Lilla Rod i stora skogen

Skånebesök och djupsömn

Lilla Roddis snarkar hårt, nedknölad i sin Biabädd. Halsskinnet korvar sig, huvudet upptryckt i hörnet som alltid och så tassarna i kors. Han sover riktigt djupt. Efter två timmar på stranden med husse är han utslagen. I Kalmarsundsparken fick han erbjudandet att leka med en stor Irländsk varghundshane, men det tyckte Roddan var lite väl läskigt...

Hela helgen har vi haft besök av mattes syster + hennes tjejgäng från Skåneland. En av tjejerna sjunger i ett finfint 
band som hade en riktigt schysst spelning här på Söderport i Kalmar och givetvis var vi alla där. Dock inte Roddan. Nåväl, under helgen har lägenheten varit fylld med "skånska tjajor" och vi har haft det så mysigt! Hela vardagsrummet  har varit en enda stor säng, något som Roddan uppskattade särskilt. När kan han annars dela säng med och klappas av sex personer? Att ha gäster är rena himmelriket för honom...

image744
Att ha gäster tröttar ut...

image747
Gråhakan djupsover i husses och mattes säng...

Solig söndag

Varför har dygnet så få timmar och varför är helgen mycket kortare än arbetsveckan? Mer sol och lediga dagar åt folket tack!

En lugn och skön söndag. Efter frukost styrde vi kosan mot Förlösa där vi drack morgonkaffe i C:s trägård och bjöds på nybakt sockerkaka. Roddan blev jagad av grannens JRT och sedan jagade Roddan grannens katt. Antar att det gick jämnt upp. Ingen kamera hade vi med oss tyvärr... Vi gick en sväng i skogen längs husses barn- och ungdoms löparspår, sedan blev det surfing för husse och deckare för matte och Rod.

Roddan och matte har alltså inlett trädgårdssäsongen och därigenom pratat med husets samtliga grannar, även de nyinflyttade, och även visat dem att han är helt ofarlig då han lös hälsade mycket försiktigt på deras två taxar han skällde ut förra veckan... Varför kan han inte vara sådan även med koppel på?! Nu visade Roddan sig från sin allra bästa, lugna, tysta, sociala och kärvänligaste sida... och alla tycker så mycket om honom.

Vi funderar på
Majmönstringen.... vill så gärna få ett exteriört omdöme på Mister Roddipodd, men hans beteende i koppel bland andra hundar är ibland så man får skämmas ögonen ur sig och mina nerver skulle aldrig palla... Det är ju mig det hänger på, det är min osäkerhet han känner... jag vet det.

Lös och okopplad är han en ängel och kan umgås med alla hundar, stora som små, tikar och hanar. I koppel är han osäker och skäller och konstrar ibland...  även om det, PEPPARPEPPAR, går framåt med detta så går det långsamt och han är långt ifrån 100.

Hur ska vi göra? Tänk om man bara kunde skicka dit honom så han fick visa sig utan mig eller husse och komma hem med ett omdöme bara...

Bläsingebilder

Vädret nu påminner mest om november... vi blåser bort och det är ruggigt kallt ute. Det fladdrar i Roddisöronen och man får hålla i sig i gathörnen så man inte följer med i vindpustarna. Därför bjuder vi bara på fler av de soliga söndagsbilderna från Bläsinge. Väderrapporterna skvallrar om att kommande söndag blir likadan! Hurra för det!

image737
Roddipodd!

Helt plötsligt insåg jag att vi har en nästan likadan bild på Leva från exakt samma strand, tagen i oktober 2005.
image743
Älskade och saknade Levis!!! Du finns med oss...

image738
Matte och Roddan hittar en båt på stranden...

image739
Kloklippning i det fria! (Notera Rods ogillande tunga...haha)

image740
Lilla V och halsskinnet

image742
Rod sniffar i vårvindarna

Himlen ler i vårens ljusa kvällar

Så är en fullspäckad vecka till ända. Den avslutades med mattes födelsedag och huset fullt av vänner på fredagskvällen. Hela helgen har vi haft efterlängtat besök av våra vänner från Öret D, B och lilla V. Intensiteten har gjort Roddan trött och han snarkar ljudligt från sin korg när hemmet nu tömts på människor sånär som på matte. Husse följde med till Öret för att jobba och kvar är vi två.

image723
Roddan och två yngre hunddressörer. J 6 år och V 4,5 år utrustade med leversnittar. Lydnadsträning på hög nivå, på mattes födelsedagsfest.

image724
Morgonrastning med lilla V

image725
Bolibompa och lördagsgodis...

Idag har solen strålat från en nästan klarblå himmel. Var ska man åka då om inte till ön i öster, Öland. Bläsinge bjöd på finfin vår och vi vandrade längs strandlinjen innan det blev saft och bulle.


image728
Att släppa ut Roddan ur bilen i Bläsinge är som att släppa lös en uppblåst ballong utan knut

image729
Precis i hoppet!

image730
Kan stå still en liten stund

image732
Sniffar i vårvindarna...

image734
Löptik bland sommarstugorna?

image735
Hela utflyktsgänget utom husse som fick hålla i kameran.

image736
Lilla V demonstrerade sina konster i vår hall innan hon åkte hem till Öret...

Tack alla fina vänner för en fantastisk födelsedag och D, B och V för en störtskön helg!

Roddan träffar Bruno

Idag har Roddan och jag varit på Dunö, inte för att träffa Nisse och Laban denna gång, utan deras nya granne Bruno. Bruno är en 14 månader gammal Grand Danois som nu kommit till sitt femte hem och är där för att stanna! En jätteglad och valpig koloss som fick ens hjärta att smälta direkt! Kanske inte Roddans hjärta sådär på direkten, men efter en stund lekte de tillsammans som om de aldrig gjort annat. Och Roddan har mött sin överman, kanske inte mentalt, men storleksmässigt! Jag gissar att dessa två herrar kommer ha stort utbyte av varandra framöver...

image713
Får vi presentera Bruno - Dunös nya jätteglada GD! Han är inte så lätt att fånga på bild så hans husse hjälper till lite här...

image714
Efter lite mutter från de båda herrarna (!) var det inspektion som gällde.

Anledningen till att vi sammanförde de två ponnysarna var att Bruno inte direkt har någon erfarenhet av att leka med andra hundar, att Roddan skulle få träffa någon i sin size och föregå med gott omplaceringshundsexempel samt att vi människor skulle kunna utbyta erfarenheter om hur det är att ta hand om en omplaceringshund.

image715
Sedan var det full fart genom trädgården och Brunos husse har rätt i att man inte behöver någon mossrivare, med en GD och en RR i trädgården.

image716
En stor hund och en ännu större...

image718
Att jaga eller jagas det är frågan. Om Rod får svara säger han "jagas"...

image719
Hörru ska du ligga här eller? Ska vi inte leka?

image720
Tjihooo!

image721
Här kommer en älgkalv galopperande... Fotografen, undertecknad, hann inte ens få med Rod

image722
Ett varv till eller?

Gissa vem som sover djupt nu? Jag gissar att det finns en till ute på Dunö...

Bilder ur Roddans förra liv...


Här kommer ett gäng bilder från Roddans ex-flock som de så hyggligt mejlade oss i förra veckan. Så himla roligt att se, tycker åtminstone vi... att han varit så ung, nu är han redan grå under hakan - även om han är valpig ännu....

image700
Roddan precis sig lik,

image701
Rod och "storebror" Zack

image702
Ung och söt som socker

image703
Så här fint bodde han då...

image705

image706
Roddis framför brasan

image707

image708
Liten och nyfiken...

image709

image710

image711

image712
Med samma virvel i ridgen då som nu...


Roddan på nätet

Kolla Roddan finns här (fotot längs ned, peka på det) och här (klickbara foton)! Värsta kändishunden...


Ordningen återställd

Matte är äntligen hemma igen till Roddans enorma glädje! Det var en mycket lycklig Roddis som mottog sin matte när hon ramlade in genom ytterdörren mitt i natten efter en vecka på i Serbien och Bosnien. Matte är jättetrött och har en massa intryck att smälta, men nu är hon äntligen hemma hos sina älskade... och Roddan kan koppla av. Allt är som vanligt igen.

När matte hade ryggen till Roddan på promenaden idag stack han mot en främmande Grand Danois som närmade sig, men vände på en femtioöring och kom som ett skott till sin stolta matte på inkallning... Roddan han är bra han! Superhunden!

Idag har vi träffat Zindra för ett rejs och det var längesen! Zindra och Roddan rejsade som aldrig förr, de leker verkligen jämspelt och på precis samma sätt. Så himla roligt att se!

image699
Bifogar en bild på en ung Roddan som vi fick i mejlen av Roddans ex-flock i veckan som gick.