Lunchpromenad med matte

Husse är i Malmö i tre dagar så Roddis och matte är solokvist. Det blir extra mycket plats i sängen, något som inte märks alls eftersom hur stor sängen än tycks vara så ligger Rod pressad mot den människa som sover där.

Igår kväll fick Roddis vara hos "farmor" eftersom matte var tvungen att gå tillbaka till jobbet en sväng på kvällen. Han blev lite ängslig när han upptäckte att han skulle bli kvarlämnad, men så fort dörren stängts så var ängslan som bortblåst och Roddan fixade biffen galant.

Mattes luncher dessa dagar är timslånga och därför blir inte ensamtimmarna så många eller långa.

trillade i
Det var här Rod trillade i härom dagen...

badar på rävspelet
Rod tar sig ett förbjudet lunchdopp på "Rävspelet"

porträtt
Blöt sötnos!

Saker Rod är rädd för...

Rod är ibland liten som Nasse i Nalle Puh och han är rädd för de mest olika saker.

Dörrstopp
Den här dörrstoppen i gjutjärn var den första livsfarliga grejen som Rod upptäckte i sitt nya hem. Hans reaktion när han upptäckte den främmande hunden utan lukt gjorde att  vi fick ha den undangömd några dagar, men nu ser han den inte ens...

Simhoppare
Den här läskiga mannen stöter Rod på flera gånger i veckan. Då går Rod i en stor båge med raggen rest och släpper honom inte med ögat för en sekund. "Han är inte att lita på". Det roliga är att vi passerade honom flera gånger utan att Rod upptäckte honom. Kan bero på dammsugarnosen...


Vi är helt sålda på Roddan Smultrontass...

Nu har Roddis övertygat oss totalt om sin "förträfflighet" och vi kan bocka av ytterligare saker från provmånadschecklistan.

Nästa vecka har vi tid för veterinärbesiktning "so I guess he is going to stay here..." Det visste vi väl i och för sig på ett eller annat sätt redan från start, men nu känns det defivitivt när han visat sig funka i vår vardag och även med både andra hundar och med barn. Men framförallt funkar han så bra här med oss, i vår familj och flock!

Hundtanterna Lajka (Flatcoated Retriever) 6 år och så Coffee (Flatcoated Retriever) 4 år fick sig igår en leksugen Rod i närkamp. Det är "farmors" bästa väninnas hundar och Coffee är helt ny i deras flock. Både Lajka och Coffee är omplaceringsvovvar.

Nåväl... Rod blev topptrimmad vid åsynen av dessa fina brudar, de var dock inte lika intresserade och hade inte alls lust att leka. Han gjorde sitt bästa för att gasa i gång dem men lyckades inte riktigt. Han sprang varv på varv för att de skulle inse hur snygg och fin på alla sätt och vis han var. De fräste till några gånger på tikars vis och Rod vek undan och fogade sig... Coffee vaktade sin nya flock och Rod höll sig därför på sin kant. Till slut gick de alla tre för sig och nosade och "gillade läget" på ett avslappnat sätt. Det blir mer socialisering framöver, något alla tre behöver.

Idag mötte vi en liten pojke på 5 år på stan som klappade Rod på alla ställen på hela kroppen, på "tuppkammen på ryggen" (som ridgen ser ut i en 5-årings ögon), på svansen och överallt. Rod stod blickstilla och lät sig klappas och klämmas på med stort tålamod med viftande svans och en lång blöt tunga som slickade små pojkhänder rena från glass... När vi går genom stan med Rod hör vi komplimangerna från folk... de tycker att han är så vacker! Vi också!

Jag är så trygg med Rod och det känns som om han verkligen litar på oss. Han har knytit an och det känns som om det är vi som är hans husse och matte...faktiskt. Han knöt an ganska så direkt, men när han nu studsar upp för trappen efter sista kvällsrundan kan jag inte låta bli och tänka på den Rod som med darrande ben stod längst ner i trapphuset för drygt två veckor sedan och som sedan inte ens vågade gå trappan ned för en kvällsrunda.

Rod på spången
Full fart framåt!


Händelsesrik helg i Roddans liv

Den gågna helgen har varit en händelserik sådan i Rods liv. Händelserik på så sätt att han träffat fler människor än vad han gjort de två gågna veckorna han levt här med oss. Han har träffat många nya människor och gjort det med bravur trots sin "blyghet".

På fredagen ramlade det in fem nya människor i hemmet (några av mattes nya kollegor) och Roddan bestämde att under köksbordet var det tryggast att sitta. Med kärlek, mjuka ord och popcorn lyckades han dock övervinna sin blyghet och lät sig klappas. Efter ett par timmar låg han avslappnat utsträckt under vardagsrumsbordet, precis som vilken kväll som helst. Han imponerar storartat på alla som träffar honom som tycker att han är så fin och mysig! Och det är han ju!

På lördagen kom mattes farmor och hennes man på besök och Rod drog sig återigen undan. Men innan kvällen var slut bjöd han både på slick i örat och kärleksfullt tuggande på deras händer. De hade inte ord nog för hur trevlig de tyckte att Rod var. "Så mild, så vacker.. han är väl ändå ett riktigt utställningsmaterial?!" Matte-farmor menade att det vita c:et på Rods bröst måste betyda champion...

Vi bara njuter av att få leva med Rod och ler över alla komplimanger!

Idag söndag har Roddan promenerat än hit och än dit genom staden och besökt både "mormor" & "morfar "och "farmor". Med "farmor" bar det av till skogs och vi gick en lång sväng i sommarvärmen. Rod visade hur man tar sig över en färist på sant RR-manér, man hoppar från stillastående, med alla fyra tassarna i marken, ett lejonskutt rakt över så att alla människor grymt imponeras. "Vad ska sådan här järnvägsräls mitt i naturen vara bra för?" såg det ut som Rod undrade. Sedan lät han sig väl smaka på de färska komockorna trots att vi på alla sätt och vis försökte hindra honom. Han lyckades också med konststycket att bada fast planen var att han inte skulle göra det, eftersom farmors bil är helt ny och inte särskilt "in-hundad" ännu.... Men han blir ju så glad av allt vatten!  Och som "farmor" sa "det är ju bara en bil...".

På det hela taget är han en fantastisk hund som tar ett nej (även om han testar om det gäller...) Han är glad, nöjd och verkar så tillfreds! Rädslorna finns men han kommer över dem snabbt, ruskar på sig och beter sig ändå "stabilt"!

Efter många kilometer är nu tassarna trötta och Roddan vilar ut i vår säng. I sin egen låg han i en kvart kanske... innan han kom på att en dubbelsäng är skönare än en vanlig bia-bädd.

Rod sover i biabädden
God natt!

Rod på kudde
Ja, okej, er kudde är skönare... Jag har ju inte ens någon!

Rod i vår säng
Zzz...

Rod vi är så glada över att få dela livet med dig! Du får oss att le, skratta och vara sådär lyckliga som man bara kan vara när man har en hund i sitt liv. Du ger oss kärlek!
"You never really own a Ridgeback you just live with him"Sova, sova, sova, säng, säng säng...

När vi inte knatar omkring i omgivningarna eller hänger i skogen är det vanligtvis detta, som följer nedan, vi ägnar vår tid åt. I alla fall herr Ridgebäck.

husse och rod sover
Husse & Roddisen vilar.

108043-43
Matte sover och nästan Roddis också...


Rod är en soffliggare utan dess like (men han hade röstat i valet om han hade fått...). Dessutom får han egentligen inte vara i soffan, bara i sängen. Soffan använder han bara när han är ensam hemma (för han vet att han inte får)... aldrig annars.

Idag kom Rods simförmåga på prov, han trillade helt sonika ner i vattnet. Det var ingen vacker syn och han blev mest chockad sjäv tror jag. Upp kom han lika snabbt som han plumsade i... Roddis trodde nog att det var mycket grundare än vad det var... och lutade sig liiite för långt ut över vattnet. Slottsfjärden är grund, och Systraströmmen är djupare, men det var aldrig någon fara!

Nähäpp... dags att försvara sin plats i sängen, annars ligger det något stort, hårigt och varmt där... Tur att vi har 160 centimeter att dela på alla 3, för då får vi faktiskt gott om plats. Tidigare sov vi två personer och en Riesenschnauzer på 120 centimeter... och det gick det med. Så herr Ridgebäck får mycket väl plats!

Mattjuven slår till igen!

Idag slog mattjuven till igen! När matte intet ont anande tittade på tv med tinande broccoli på diskbänken hördes märkliga ljud från köket. Och vad skådade hennes norra öga när hon klev över tröskeln, jo en stor brun hund med en bukett broccoli på köksmattan... Behöver jag säga att det räckte med att fråga "vad gör du" för att skammen blossade från Roddisens kinder... 
Följande bilder är från i helgen då vi skulle träna Rod att gå på spångar istället för i vassen vid sidan av...

Balans på spången
"Det här med att gå rakt fram på en spång över en våtmark verkar överskattat tycker jag..."

Balans på spången2
"Om jag går på spången med högerbenen, duger det då?!

Mattjuven

Idag var mattjuven framme! Husse fattade ingenting... hans macka som lämnats på diskbänken skulle just ätas upp, men det var bara några smulor kvar på golvet. Fortfarande fattade husse ingenting... han hade ju lagt sin macka just på diskbänken. (Vi har inte haft en fyrbent mattjuv i huset sedan vår älskade och saknade hund Leva var valp för sisådär nästan sju år sedan).

Så nu har det börjat med nålen... snart är Rod en fullfjädrad ligist som stjäl silverskålar ;)

Sök!
"Jag hittade dig! Hurra!"

Bild tagen just i samma stund som ett lyckat personsök (på lek) i skogarna kring Värsnäs i norra delarna av Kalmar.


Roddan Lejonhjärta till skogs

Söndag betyder skogspromenad! Rod vaknade tidigt och är uppe före tuppen. Vi antar att det är ett arv från hans tidgare familj... Han kliar sig och slickar sig och gör sina morgonbestyr långt innan klockan ringer. Efter frukost och frukostpromenix gick matte & husse iväg och röstade och då fick Rod vara ensam hemma i en hel kvart!

Nu åker vi sa Rod sen... Med husse, matte, "mormor" och "moster" (ny bekant för Rod) i släptåg drog Rod in i svampskogen.


Gäsp i bilen
En stor gäsp i bilen...

Tupplur i bilen
Rod hinner ta sig en liten tupplur...

Kom nu så går vi!
Ser du någon svamp? Inte jag heller... Kom nu så går vi...

Vattenapport
Medan människorna fikar tar sig Rod ett dopp i Kalmarsund...
Men! När kanelbullarna kommer fram då.....
Får jag ingen kanelbulle?
då.. ligger Rod så fint han kan!


Lejonhund bland lejongap
En Lejonhund bland Lejongap (kan det bli mer passande?)


Och så innan vi sätter oss i bilen för att åka hem, då passar Rod på att blöta ner sig lite till. Då blir husse så glad!

Dopp i Värsnäsviken
Jamen en liten simtur kan jag väl få ta?

Men Rod simmar egentligen inte. Vi vet inte ens om han kan, men det kan väl alla hundar?  Rod springer mest i vattnet, så det stänker så mycket som möjligt. Han är också en mästare på att hitta illaluktande diken och stinkande stillastående vatten.

I skogen mötte vi överraskande en man med en dotter i sjuårsåldern bakom en stigkrök. Rod vände på en femöring utan inkallning och gömde sig bakom våra ben! Tack för det Rod, nu vet vi hur du reagerar... en sak till att "bocka av" på provmånadslistan.

Ikväll blir det valvaka med "farmor" plus "faster"  (som också är en ny bekantskap).

Blöt och blåsig lördag i Bläsinge...

Under torsdagen och fredagen då Rod skulle vara ensam hemma kom en målerifirma på att de skulle högtryckstvätta vårt hustak för att sedan måla det. Ljudet var inte det roligaste, även om Rod faktiskt var mer oberörd än matte. Som tur var kunde vi "fly" hem till mattes föräldrahem, alltså till "mormor" och "morfar". Spännande med ett nytt hem att spana in tyckte Rod som fann sig väl tillrätta. Där finns en likadan vardagsrumsmatta! Hela natten delade Rod en 90 cm säng med matte, han var mer än nöjd! Idag lördag vaknade Rod tidigt och "jagade upp oss" ur den varma sängen. Husse kollade in vindhastigheterna på Internet och kosan styrdes raskt emot Bläsinge på östra Öland för lite kitesurfing. Rod fick känna på surflivet med allt vad det innebär, dvs. att frysa på en strand i höststormarna och sedan "hänga" i Folkabussen med matte. Inte hela sanningen.... Rod fifflade runt på stranden, frös inte det minsta utan kastade sig i vågorna. Rod kikade på kor, badade i största allmänhet, tuggade på tång, apporterade, fikade och sov en stund innan vinden gjorde matte så trött att vi kröp till kojs i bussen alldeles vindrufsiga... Rod fick även sina klor klippta (under lågmälda protester) och nu tassar han tyst över brädgolvet.

Rod badar i Bläsinge
Rod passar på att bada ordentligt i Östersjön.

Rod på en sten sniffandes efter sin husse
Sniffar efter husse som far omkring på vågorna i den starka vinden.

Rod spanar in husse
Men husse kom tillbaka!

På väg efter husse
Annars hämtar jag dig... Rod är på väg ut i vattnet för att möta husse.

Rod på picknick
Okej, vi picknickar istället... Ostfrallor och Frolic duger för mig.Gissa var han pustar ut nu?

Roddan Hallonnos vidare öden & äventyr

I morse klev husse upp klockan 5 för att ta tåget till jobbet i Örebro. Rod klev också upp klockan 5, men insåg snabbt att husses plats i sängen  var både varm och ledig. Pax för den, sa Rod. Klockan 6 vaknade jag av klockan med Rod i mina armar och vi gick upp och ut för en rejäl rastning innan Rods första ensamhetsträning tog vid på riktigt. Vi var nästan alldeles ensamma ute i Kalmar vid den här tiden och tog vägen genom Stadsparken.

Hundar ska hållas kopplade
Rod följer påbudsskylten, väluppfostrad och artig som han är.Det är inte alla hundar som får ta morgonpromenader i så historisk miljö som Rod. Vi har hittat en bra plats för  lösspringande och inkallningsträning, på baksidan/framsidan (hur man nu vill ha det) av Kalmar slott.

Rod på slottet
Här kan man springa fritt!Det märks att Rod börjar bli varm i kläderna. Han vågade springa framför mig på morgonrastningen och försvann till och med utom synhåll en liten stund, dock kom han tillbaka innan jag hann gömma mig. Han fick också ett "Ridgeback-ryck" och for runt som ett jehu när jag inte tyckte att han skulle äta svampen som växer på gräset vid slottet. Nu är det dags att börja sätta gränser och ställa krav på riktigt! Kontaktträningen ger resultat och nu har han fattat grejen med ögonkontakt innan han slänger sig över maten (han hetsäter, vilket vi också måste jobba med) och ögonkontakt även innan han hoppar ur bilen.

Morgondopp
På väg ner i Slottsfjärden för ett morgondopp.Morgondopp med slurk
Man kan dricka samtidigt som man badar! Praktiskt va?Rod i skottgluggen
Rod poserar. (Han hoppade faktiskt upp självmant!)På vägen hem mötte vi en konstig gubbe som frågade vilken ras Rod var av. Han var också vänlig nog att upplysa oss om att Rod såg fullkomligt livsfarlig ut. (Vardå någonstans?, tänkte jag. ) Att Rod tyckte att gubben var värd ett par dova skall höll jag nästan med om...

Slumrar
Såhär trött blir man när man haft roligt.I skrivande stund är jag hemma och Rod har klarat 4 timmar ensam alldeles galant! Det fanns spår i soffan av att en viss hund legat där, men det är inget som Rod känns vid... Kuddarna på golvet som Rod föst ner när han bäddat har ingenting alls med honom att göra. Nu ligger ögontjänaren under soffbordet och slumrar...


mer vardag...

108043-16
-Rod vad tänker du på?
-Mat!
Matte jobbar (och längtar hem hela dagen) och husse jobbar (fast hemma). Rod sov tills klockan ringde, alltså inget skall när tidningen kom, sedan studsade han upp i sängen där han "gonade" ned sig med oss under täcket.

Så fort man sätter en tå på golvet är han på G och beredd på allt som händer, framförallt beredd på frukost. Hans långa tunga når överallt.... och han är överallt. Är vi i badrummet med stängd dörr ligger han pressad mot dörren på utsidan. Men tyst...

På morgonpromenaden fann han sig i att bli utskälld av en mindre hårboll till hund, fortfarande verkar han mest bli glad och uppspelt när han får syn på en annan hund. Framåt helgen ska han få träffa en stabil, lugn och trygg äldre tik så att inte hundmöten blir laddade i framtiden.

Ensamhetsträningen verkade funka bra då husse sprang mellan tvättstugan och lägenheten. Rod stod vid dörren och väntade tyst och snällt, vilket troligen mest berodde på att de ensamma stunderna var så korta så han inte hann lägga sig någonstans.

På eftermiddagen miljötränade vi en liten, liten stund i stan och husse och Rod satt på en bänk medan matte handlade. Fram kom en kille som ville ta en bild till ett projekt på en folkhögskola. Okej sa Rod och slickade honom i ansiktet. Inga problem! 


Än så länge är Rod hunden man drömmer om snäll, glad, mjuk, lyhörd, följsam och att han dessutom är söt som socker gör ju inte saken sämre. Självförtroendet verkar det inte vara något större fel på utan snarare är det miljöträning, miljöträning och miljöträning plus socialisering som gäller. Han är rädd för alltifrån Apotekspåsar på trottoaren till soptunnor och vi går försiktigt fram ett litet steg i taget. Vi vill ju att detta ska bli bra så att Rod får stanna hos oss för alltid.

I skrivande stund är Rod med husse på sitt första besök hos "farmor"...

Bilder från helgen:

108043-17
På en brygga vid Värsnäs/Hornsö


108043-15
Full fart genom det öländska landskapet...


Vardag, fast ännu inte riktigt...

Så var helgen slut och vardagen började. Matte var tvungen att gå till jobbet, men som tur är jobbar husse hemifrån så Rod har sällskap hela dagen.

Rod vaknade en bra stund innan matte & husse hade lust att öppna ögonen och grejade runt lite för sig själv. Tidningsutdelaren fick sig två rejäla skall när DN gled när på hallmattan. Sedan kom lejonskuttet upp i vår säng, och Rod rullade sedan nöjt ihop sig emellan oss. Morgonen är en bra tid på dygnet, tycker Rod, lyckan är total när vi kommer ur sängen...

108043-13108043-14

Rod har än så länge det lite svårt att ta det coolt och är som en liten skugga när man rör på sig hemma. Han blir lite kaxigare och lite kaxigare - inne! Men ute är det fortfarande försiktigt fram och många saker är mystiska och skrämmande. Vi kör på att "låtsas som ingenting" och ignorerar allt... Och vi kan inte ens föreställa oss hur trött han egentligen måste vara av alla nya dofter.

Nu på kvällskvisten åkte vi ut till Stensö i södra Kalmar och husse provade att löpa i spåret bara 500 meter för att se vad Rod tänkte om saken. Kul sa Rod och bet i kopplet och kängurustudsade fram... men lugnade ned sig och förmodligen kommer husse få en trogen löparpolare i spåret framöver. Som allt annat tar vi det pö om pö och prövar oss försiktigt fram. Inte för mycket och inte för lite. Rods nos verkar helt fantastisk och framöver vill vi gärna låta honom spåra.

108043-12
Trött blir man av sådant, sa Rod

Nu ligger han och halvslumrar på sin utsedda favoritplats, i kanten av vardagsrumsmattan där han får trängas med soffbordet och fåtöljben knölar han ner sig.

Rod kan bland annat...
Tigga mat
Stå på tre ben och klia sig
Sitta när man ber honom om det
Ligga när man ber honom om det
Hämta en boll
Snarka högt

Men snart kan han mycket mer än så hoppas vi!


Solig söndag i "Roddan Ridgebäcks" sällskap...

Andra natten med Rod i huset var mycket lugnare. Han rullade ganska snabbt ihop sig till en "ridgeback-kanelbulle" i Biabädden och sov hela natten, de olika sovstilarna är mycket intressanta att studera. I bädden med huvudet utanför, på golvet med huvudet i bädden och så vidare och så vidare.

Snäll som han är slickar han en inte i ansiktet på morgonen förrän han är säker på att man är helt vaken. Sedan tar han ett lejonskutt rakt upp i sängen och landar nöjt emellan oss. "Moffade" lite när DN damp ner i brevinkastet...

Vid frukost är Rod en mycket glad och vänlig hund som gärna läser tidningen ingående, allt för att komma nära en macka. Men här är det 0 tiggeri vid bordet som gäller. Eftersom han är så pass stor kommer han annars snart att hämta det han önskar från både matbord och diskbänk.

108043-4
Jamen en liten skinkskiva kan du väl bjuda på? (Spana in den brydda pannan)

108043-5
Matte säger att nästefter nyheterna så är kulturdelen viktigast...

108043-6
Sa du en ny närbild?

Söndagsförmiddagen med strålande sol och klarblå himmel lockade oss till Öland och Frösslunda naturreservat på sydöstra sidan av ön.

108043-7
Åh? Men husse måste vi verkligen träna på sådana här jobbiga saker?!

108043-9
Stå still är inte Rods främsta egenskap. Ute i naturen kommer "savannen i honom" fram.

108043-11
Det går undan.

108043-10
Solvändor i buskformat, inga problem!

108043-8
Och så stod han äntligen stilla! Balansen är det inget fel på!

På vägen hem från Öland stannade vi till vid Kalmar Brukshundklubb där en lydnadsklass 2-tävling pågick. Vi satt en stund, bara några minuter, och miljötränade vid en bänk och insöp alla intryck. Lite uppspelt blir han vid åsynen av en annan hund, men han gick med på att ligga ned och betedde sig helt okej. Ett litet steg i sänder och förhoppningsvis kommer vi att träna lydnad på klubben någon gång i framtiden... Tävling?! Man vet aldrig... kanske är han en framtida "lydnadschampinjon".


Nu är jag här!

108043-2
Är det det här som kallas kamera? Sa du inte närbild?!

Efter mer än sju timmar i bil med nya husse och en stor hundgodispåse kom en glad vovve in genom dörren sent på kvällen. Han nosade glatt och nyfiket igenom alla de dryga 70 kvadratmetrarna av sitt nya hem och pockade konstant och mycket kärvänligt på uppmärksamhet . 

Huset bebos redan av fyra hundar varför trapphuset var enormt skrämmande med alla dess lukter när det var dags för kvällsrundan. Att bli buren medför trappan var inte uppskattat alls men vad gör man när 50 kilo hund inte vill gå ut?

Rod klarade kvällspromenaden med glans. Nyfiket och försiktigt avverkade han antagligen många saker och möten för första gången i sitt liv. Han är lite "räddhågsen" men är ändå modig och nyfiken.

Det tog ett par timmar efter att vi gått och lagt oss innan han själv kom till ro. Han bytte säng, ställning och rum flera gånger innan han till slut sjönk ihop med en tung suck och vid 06.30-tiden i morse vaknade nya matte av timmerstockar som drogs värre än vad mattes mamma kan! Alltså sov han djupt.

På morgonen avverkade vi en liten-liten bit av centrum (där vi praktiskt taget bor, bara Systraströmmen emellan) dock innan alla lördagsshoppare tagit staden i besittning. Alla vi möter, tror han är till för att träffa just honom... Sin spegelbild i ett skyltfönster var först skrämmande men sedan väldigt kul. Han spanar nyfiket in saker och ting och tar det hela med ro. Att gå i trappan går nu bra både upp och ned.

Efter frukost bar det av till skogen där vi gick en lång runda och Rod for som ett jehu kors och tvärs över stock och sten, han lämnade oss inte utom synhåll utan är följsam och lyhörd. Vi kände oss modiga som vågade honom lös.. men det var inga som helst problem med den saken. Med godis i fickan kan man vara lugn.

Vattnet i Kalmarsund var fullt badbart för en glad och sprallig Rhodesian Ridgeback som nu utmattad vilar utsträckt på köksgolvet.

108043-3
Första skogspromenaden över stock och sten, Värsnäs


I väntan på Rod...

Den 22:a augusti 2006 hittade Melker en annons på www.srrs.org. Den lät visserligen något tvivelaktig och var av gammalt datum, men trots det ringde vi ändå annonsens nummer och fick prata med en klok uppfödare på kennel Vereus Qoya. Vi hade hittat något som fick våra husse- och mattehjärtan att picka, hur tveksamma vi än var till annonsens innehåll till en början.

Vereus Qoya's Ever so Clear Sirius
a.k.a. "Rod"  behövde ett nytt hem och behövde oss. En husse och matte som haft lyckan att få dela nästan sju år av livet med Leva (Cathechism Reviving Memory) Riesenchnauzer var inte helt beredda på att ta hand om en omplaceringshund "med krumelurer runt", men det var ändå något som lockade...

Tre dagar senare, en fredagseftermiddag efter jobbet, åkte vi till 23 mil till en åker utanför Söderköping och fick möta Rod (och hans familj som åkt halvvägs från Norrtäljetrakten) . En glad, öppen, social och valpig två-åring som vi smälte för direkt...

Under den efterförljande helgen fick vi veta att Rods husse & matte godkänt oss och kunde tänka sig att ge oss förtroendet att ta hand om Rod och en evig väntan tog sin början...

Nu sitter vi här och väntar och väntar. Allt är förberett in i minsta detalj och på fredag den åttonde september väntas Rod kliva över tröskeln och våra hjärtan bara väntar...

Efter nästan fyra månader utan hund får vi äntligen någon att ösa all vår kärlek och tid på och efter många år som Riesenschnauzerägare är vi nyfikna på att stifta bekantskap med en ny ras och framförallt en ny hundindivid. Leva du har våra hjärtan för alltid, men Rod du är välkommen att stjäla stora bitar av dem.

Välkommen Rod! Du är efterlängtad!

Första bilden på Rod
Absolut första bilden på Rod, Söderköping.