Salut de la Franqui!

Vi har det helt underbart och befinner oss just nu i arets forra parla La Franqui. Valkomnades till och med med kindpussar pâ Le Cozy dar vi hangde forra aret. Mest verkar de ha saknat Roddan... haha

Turen har gatt fran Odense via motorvagssomn pa autorouten,  camping i Tournus (nara Taize) och sa Cap Couronne (ett skumt stalle men med havsutsikt och medelhavsbad fran klippor, lite knoligt med Rod, men det gick).... Dar fanns till och med rattor som sprang pa elledningarna som hanger mellan gatlysena. Vi gick lite vilse pa kvallen och fick en strapatsrik promenad runt sjalvaste "Cap:en", men tog oss runt helskinnade alla tre. Vi har som ni markt tagit det ganska lugnt ned, men det har varit skont!!!!

Efter Cap Couronne gjorde vi Camargue pa riktigt! Och har sett hundratals flamingos vada i saltbassangerna.... Sa himla coola! Vi vildcampade langst ute vid havet pa stranden vid Beauduc, en timmes bilfard bortom allfarvagen, direkt pa stranden... Supermysigt sa lange det var dag, men klockan ett pa natten vackte M oss och vi var tvungna att packa ned talt och grejer fort som tusan. Tidvattnet hotade oss bakifran och vi var radda att inte kunna ta oss darifran alls! Dessutom var myggen inte att leka med... Roddan har varit bucklig hela han, anda tills idag! Men Camargue ar en fantastisk naturupplevelse ,aven om den natten inte var sarskilt rolig.

Nu hanger vi alltsa i La Franqui och jag sitter i hamnen i Port Leucate pa turistinformationen medan husse och Roddan inventerar surfaffarer.... Vi blir nog har ett tag innan vi ska bestamma oss for slakten pa atlantkusten eller Julia och Johan i Lyon. Summa summarum ar allt underbart och vi har nu efter en vecka borjat komma in i semesterlunken. Det tog ett tag, men nu sa....

GRATTIS TUSENFALT Ems och Tobbe till er lilla Alice!!! Hon ar sjukt sot och ruskigt lik dig Ems!!! Kan inte vanta tills jag far komma hem och snusa pa henne!!!!! Grattis aven Peter och Malin till er lilla flicka, de som ser dem kan val halsa fran mig!!!!

Ha det nu sa bra hemma i kalla Svedala, fortare an vad ni tror ar vi hemma igen....

Bises!

Dau!

Via ett stopp i Växjö körde vi Kalmar-Odense på åtta timmar igår och anlände mitt i natten. Vi sov i bussen, mitt i stan, utanför vår vän B:s tjejs hus. Vi som "bara" skulle droppa B här, precis som förra året har nu blivit kvar... Idag har vi gjort Odense till fots och Roddan har blivit både beundrad för sin vackerhet och utskälld för att han råkade pinka i stan. Enligt en otrevlig dansk snubbe kostar det 600 pix i böter minsann. Vi ursäktade oss och förstod inte riktigt hans upprördhet då Roddan bara pinkade några droppar på marken.

Vi får väl se om vi nu "fastnar" här ytterligare en kväll och hänger med B & C eller om vi rullar vidare nedåt Tyskland senare i afton. Nu blir det antingen surfing i Kerteminde eller stan med en eftermiddagsdrink Hur som haver är det semester och hurra för det!

Au revoir!

Om några timmar rullar vi söderut och är tillbaka om någon månad eller så... Vi önskar alla bloggläsare en skön sommar och en fin semester! Det ska vi ha... Bloggen uppdateras när andan faller på och när vi snubblar över en internetuppkoppling.

Au revoir!

Bloggtorka

Här har det varit lite bloggtorka på sistone för vi har haft fullt upp med allt mellan himmel och jord... Jobb och fix och trix. Vi har bl.a. fixat med de sista hundförberedelserna inför Frankrikesemestern. Leptospirosspruta och beställning av avmaskninsgpiller för dvärgbandmask och då konstaterat att Roddan håller sin matchvikt på styva 54,1 kilo.

Helgen som gick spenderades vid Sandbergen då husse arrangerade ett kitesurfevent med polarna i 
Öland Kitesurfers som surfare från hela Sverige (nästan) besökte. Roddan hängde loss på stranden och hittade en riktigt go' polare som han hängt med i två dagar. Jämngamla golden retrievern Moses är också en riktig beachbum...


Aldrig tidigare har Roddan frivilligt lånat ut sin rygg som kudde...

Larus canus har flyttat in

Det är gott att vara lärarhund de sista veckorna innan sommarlovet. Då får man fika i parken och lyssna på poesi eller sitta på läktaren på Fredriksskans och titta på friidrottstävlingar... Roddan njuter av allas uppmärksamhet och av att vara ute mest hela tiden. Han är så otroligt enkel att ha med sig och gillar läget var som.

image831
Anledningen till att vi inte längre kan vara på gården på ett tag...

Vår gård är just nu en måsbarnkammare och vaktas argt av en måsmamma och en måspappa. Ungen har som sig bör trillat ur boet och sitter och piper på gräsmattan. Måsarna attackerar en ovanifrån när man hämtar sin cykel, slänger sopor eller vattnar sina utekrukor. Det känns som om man fått vildvittrorna i Ronja Rövardotter som grannar. För Roddan är det traumatiskt att jagas av arga måsar så vi skippar gården för ett tag och hänger i parken eller på någon uteservering.

Sök!

Världens bästa hund har fått kursdiplom och sökt och spårat som bara den hela kvällen tillsammans med alla mysiga hundar och mattar i skogarna väster om Läckeby. Även om Roddan inte är någon spårmästare måste jag erkänna att kvällens viltspår var hans bästa någonsin och matte har lärt sig att verkligen se när Roddan jobbar och lita på hans förmåga... Sökandet är bara pang på och jätteroligt mest hela tiden tycker Rod.

image829
Roddan spanar och sniffar efter figgen och matte peppar upp honom till att nästan, nästan dra  i halsbandet, men bara nästan...

image828
Posar lite för pudeln "Kajsa Bergkvists" *studs studs* matte som får ställa upp som fotograf...

image830
Och så iväg på kommando...

Älskade hund, att se dig i ditt esse gör mig alldeles varm i hjärtat. Vem hade kunnat ana vad du kunde lära dig, hur du kunde utvecklas och växa... det känns ibland som det var igår du var så ynklig att du var rädd för våra vänner hemma hos dig själv och rädd för ditt eget trapphus. Nu kan du söka och hitta figgar i skogen som du kan visa din matte. Du vågar ta klöven i munnen i slutet av ett viltspår... den som du först, för bara ett år sedan, var rädd för... Du är bäst!