Lathunden

image688
Lathunden solar sig i gröngräset i trädgården

Eftersom Roddans husse är borta i veckorna blir det en del ensamtid för Roddan när matte måste vara på jobbet. Hon tyngs av dåligt samvete även om hon vet att mister Rod bara sover när han är ensam. Han möter henne yrvaken i hallen när hon kommer hem. Ibland sover han till och med...

Att lämna sin hund ensam skapar nog dåligt samvete hos de flesta av oss. Vad botar dåligt samvete? Aktivering såklart! Så den här veckan fick matte ett träningsryck och skulle stimulera Roddan med lydnadsmoment och utmaningar. Trodde hon ja... Rod tycker sådant trams är helt onödigt! Han har inte ens någon motor att starta.

Slalom, hinderhopp och ställande/läggande under gång det är ju bara "waste of time" säger Rod. Det finns bara en sak han tycker om och det är inkallning.... då blir vi så glada och han får vara nära, nära. Allt annat kan vi låta bli tycker han. Haha... så jag gissar att dåligt samvete är  "a waste of time" när han är så ointresserad och motorlös. Det finns ingen vilja att "jobba".

Det han tycker om är inkallning, tricks inomhus, spårande och sök så då får vi väl göra sån't istället då. Och promenera i godan ro - för det är det bästa! Att bara strosa runt och lukta och sträcka på benen...

Kommentarer
Postat av: Mia

Haha, känner igen det där. Eller, Bamse tycker ju om alla aktivering så länge matte håller en godisbit i handen. Det är nog bara spår som han gör frivilligt. Där får man ju inte stopp på honom ens när spåret tar slut..

2008-03-09 @ 16:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback