Roddans jullov

Under nyårshelgen myntades en ramsa som både jag och lilla V upprepade med förtjusning "Roddan Poddan Päronpuff, han är stor men inte tuff". Pyttsan, i fredags natt vid 01-tiden då vi gick sista svängen blev matte ikappsprungen av tre män. Den ena frågade mycket vänligt om vägen till centralstationen, Roddan svängde på sin svans av uppmärksamheten av en man på gatan. Men när en annan av dem plötsligt och överraskande lade händerna på mattes axlar bakifrån sa Rod: VOOFFF! Så gör man inte ostraffat! Matte som hade tyckt att det var ganska obehagligt om Roddan inte varit där blev mycket nöjd med Roddans sätt att uppfatta vad som är okej och inte. Han må vara en päronpuff, men han är inte feg när det gäller. Bra jobbat Roddipodd!

Här kommer nu Roddans jullov i ord och bild eftersom bloggen krånglat så med bildhanteringen.

image599
Veckan innan julafton åkte vi med O & E till Kråkgärde (E:s morfars smålandsgård) och högg för första gången i livet en egen julgran. Det är lite samma magiska känsla som att fiska egna kräftor. Vi drack varm choklad, promenerade och fikade i månens sken. Lite svårfotograferat var det... Efter ett kyligt, stjärnklart skogsäventyr rullade vi hem med tre granar. Roddan trängdes med dem och med O där bak i bussen.

image600

image601
Granen kläddes under helgen... Rod är nästan lika stor som granen.

På självaste julafton fyller husse år, och vi firade som sig bör på julaftonsmorgon. Roddan tycker att frukost i sängen är en strålande idé, men husse ville hellre äta vid köksbordet som vanligt. Julafton firades hemma hos mattes familj, men för första gången både vaknade och somande vi i våra egna sängar hemma hos oss själva.

image602
Roddan på självaste julafton, iklädd de allra finaste julrosetterna.

Roddan poddan älskar högtider som julen när mycket folk är samlade och man får umgås nära varandra hela tiden allihop. Det ramlar mat från bord och bänkar och många vill ta en tur med Roddan i koppel. Det blev även några besök i hagen...

Sen drog det ihop sig för nyårsfirande. Vi hade först tänkt att gömma oss på norra Öland i någon hyrd stuga för att undkomma alla slags fyrverkerier, eftersom vi för första gången på många år inte drog till fjälls. Men att få tag i en stuga vintertid var svårt. Till slut föll valet på Örebro och dit åkte vi i snöstormen på nyårsafton.

image603
Roddan åkte kungligt där bak i faster Fannys nya (och av oss lånade) Mitsubishi

Örebro med våra vänner D, B och lilla V bjöd på riktig semester. Först firade vi in det nya året som sig bör. Sedan blev det film, promenad, god mat, spel, shopping i stan, pulkaåkning och härligt umgänge som sig bör.

image604
En av lilla V:s två julklappshundar som Roddan betraktade med stor skepsis...  dessutom lät den förskräckligt.

image605
Ska det smälla och tjuta länge till?

image606
Vi har väckt lilla V lagom till tolvslaget och det är dags för skumpan...

image607
Här, under ett bord, bakom en bokhylla spenderade Roddan sitt tolvslag.

image608
Innan han fick en nyårskyss av sin matte...

image609
Nyårsdagsslappande med lilla V efter en snöig promenad runt Örebros vackraste fågelskyddsområde, Oset.

image610
Med lilla V i pulkabacken... Roddan var helt vild av glädje vid åsynen av pulkor i fart och galopperade backen runtrunt...

image611
Till sist lugnade han ned sig med en pinne och la sig för att tugga... men det var för kallt om rumpan. Roddan we like your style!

Nu ska vi strax åka över till Öland för att änltigen, äntligen få träffa en liten VQ-Diamant! Hurra för det! Vi återkommer  om våra och morbror Roddans upplevelser av detta...

Kommentarer
Postat av: sarabergenfeldt

fantastiska bilder, det där ser ju tokmysigt ut.
roligt att läsa om lilla v som växer så det knakar och verkar ha en fantasi utöver det vanliga. haha.

finaste roddipoddi är så söt så jag vill äta på honom i bilden "ska det smälla och tjuta länge till". haha. puss!

2008-01-06 @ 21:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback