Trettondagspromenad

Igår på trettondagen begav sig Roddis, matte, "faster" och "farmor" ut på en liten promenad, som visade sig bli mer "strapatsrik" än vad vi tänkt. Det tog tre timmar innan vi var tillbaka i civilisationen igen...

Rod bak i bilen
Rod bak i "farmors" bil, som om kudden var gjord just för hans huvud.

Vi gick en gammal runda runt Björnö slott, norr om Kalmar, och tänkte äta vår matsäck bestående av gamla lussebullar & pepparkaksmuffins just i Björnö hamn. Men se det visade sig vara nästan störtomöjligt. Där vi gick i höstas var nu elstängsel, höga gunnebostängsel och svårt att ta sig fram.

Skam den som ger sig, vi hoppade över murar, forcerade staket och klättrade över. Rod fick ta till sina smidiga lejonsprång och klarade alla hinder galant. Matte blev så trött att hon inte ens orkade lägga något spår trots att hon hade sele, lina och snitslar i ryggsäcken och verkligen hade tänkt låta Roddis gå årets första spår. Rod tog istället, på eget initiativ såklart, sitt första (och andra) dopp för året. Först i ett dike och sedan i Östersjön.

Under promenaden fick Rod även träffa på hästar, kor och får och blev riktigt uppspelt, men lugnade sig när han inte fick någon som helst reaktion av någon, vare sig får, hästar, kor eller människor.

Efter Rods första dopp 2007
Rod efter årets första dopp

Nåja när vi väl kom fram i Björnö hamn var det värt allt besvär. För i solen, på en bänk med havet som utsikt och med en mugg te och en lussebulle i handen, då är livet som bäst!

Självporträtt
Självporträtt taget med självutlösaren.

Får smaka av farmor
Klart att hundar också ska få, säger "farmor" som alltid får skäll av husse för att hon frikostigt delar med sig. Fortsätt med det "farmor", säger Rod!


I Björnö hamn finns ett riktigt badhus, dvs. ett hus som är på väg för att bada alldeles självt...

Profil Björnö hamn
Sötis-Roddis i Björnö hamn

Rod helkropp
Rod snudd på 28 månader

Väl hemma var vi så trötta att vi sov i hela TRE timmar både människa och hund.

Kommentarer
Postat av: Lis m Bella o Thaba

Hej på er
Ser att ni haft det bra i helgerna. Hörde att ni träffat en arbetskamrat till mig och hon var så imponerad av Rod. Ja, nu får vi snart ses för ett race igen.

2007-01-08 @ 19:15:56
Postat av: Tina O Balsac

Balsac tackar för Gratulationerna och håller med såklart =0)
Följ med till Påsk upp till Nacka, så kan vi hänga allihop o Rod kan vara med på utställning på SRRS Långfredags utställning. Det hade varit riktigt roligt.
Apropå kattbeteendet att stryka sig mot saker. De har nog Rod ärvt av mamma Inka, hon gnider sig gärna mot mäbler när hon är riktigt nöjd =0)
Ha det bra alla3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback