I spårskogen

Höstruskig lördag men när vi drog upp rullgardinen bestämde vi oss ändå för en tur till spårskogen. Vi rotade runt i gamla hundlådan och kom på att det var en bra idé att låta Rod testa "vinterkappan" med fleecefoder som husse sydde till Leva, och den passade bra!

Rod i vinterkappa
Då slipper jag kanske frysa i vinter, säger Rod.

Efter en stunds rotande i lådan dök spårlinan och spårsnitslarna upp, sedan var det bara att ladda fickorna med godis, stuva in allt och alla i bilen och styra kosan mot Värsnäs. Vi gick varsitt personspår som fick ligga en halvtimme, under tiden som Roddis skuttade eljusspårsslingan runt med oss i släptåg.

Och så dags för Rods spårdebut!

Första spåret gick sådär (han verkade inte riktigt fatta poängen), men det andra satte han perfekt, med en 90 graders vinkel och allt (poletten hade trillat ned). Vinkeln ingick egentligen inte i själva spåret men Rod spårade husse redan innan det var meningen att han skulle börja och när han gjorde det lät vi honom fortsätta för det gick ju så bra!

Roddis är en mycket, mycket försiktig spårare och går varsamt fram... Innan satte matte vantar på händerna, van att spåra med en Riesenschnauzer i 190km/h och bränna händerna på linan, men det behövdes ju inte alls!

Efter det andra spårslutet var Roddis nöjd och glad och skuttade runt som en yster kalv. När regnet tog i sprang han självmant till bilen och tyckte att det var dags att åka hem och käka frukost.

I spåret
Sakta och försiktigt... husse följer efter en mycket långsamt spårande Rod.

Nu åker vi hem!
Nu åker vi hem, säger Rod, det regnar ju!




Veckans trick! "Vacker tass"

Gick på tredje försöket och nu kan han med både vänster och höger, väldigt bra att kunna...


Kommentarer
Postat av: Lis

Hej igen
Härligt väder vi haft idag, hm. Men det verkar inte stoppa er framfart i spårskogen. Själva har vi en, för tillfället skadad hund, som bara ska ta det lugnt. Du kan väl maila mig ditt telefon nr så vi kan höras av.
Lis m B och T

Postat av: Faster Fanny

O, vad jag tycker om att läsa om er och roddan! Puss på er alla!

2006-10-22 @ 09:05:54
Postat av: Tina & Håkan

Som vanligt URkul att läsa om er. Två saker vill jag meddela!! 1=Husse köper en kamera till matte i julklapp, så Rod o matte slipper missa roliga ögonblick vi alla vill se =) 2= jag har inte glömt att jag lovat skicka valpbilder på Rod.... Ha det riktigt bra alla 3. Hoppas ni slipper oljekatastrofen...

2006-11-02 @ 10:38:23
URL: http://www.vereusqoya.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback