Ett riktigt hundgöra...

Det har varit en "hård" vecka för Roddis. Helgens äventyr gjorde honom trött och loj, men det var bara att hugga i på måndagen och åka till skogen för att söka och viltspåra. Vi introducerade sökrulle, något vi får jobba vidare på då Roddans föremålsintresse är ganska svalt.... Viltspårandet tar sig och klöven blir allt mer intressant!

Sedan blev det onsdag och Roddan fick gå till jobbet med matte. Skolan hon jobbar på hade under två dagar "Våryra" vilket innebär att alla program, lärare, elever och kurser visar varandra vad man kan och vad man presterat under året. Alltifrån teater, dans, modevisningar, tårtor, keramik och utställningar till föreläsningar, massage och rullstolsträning.

En av biologilärarna hade en etologiförmiddag med "Hundens beteende i teori och praktik". Gissa vem som fick vara hunden? Jo, Roddan såklart! Först fick Roddan ligga och softa i en biologisal och vara ett bra rasexemplar när läraren gick igenom hela hunddjurets historia.

Sedan fick han gå igenom lydnadsklass ett med en SBK-instruktör som jobbar på skolan. Vi fick tävla i Lk1 mot en riktig tävlingshund... och Roddan klarade alla moment (vi uteslöt hinderhoppet). Vi fick såklart inte fullpott eller vann, men vi fixade det och fick höga charmpoäng. Helhetsbedömningen gav bra resultat och vi är bra på att samarbeta även om momenten inte är så finslipade i detaljerna... Roddan avslutade allt med att hoppa ned i dammen bakom skolan till alla elevers stora förtjusning.

image826
Roddan gör sin matte lycklig!

image825
Vi softar lite och lyssnar till lydnadsinstruktören.

Tack kockarna på Hotell- och restaurangprogrammet som delade med sig av några prinskorvar som vi kunde ha som belöning...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback