Gotlandshälsningar

Hälsningar från Sveriges östra utpost! Roddan hälsar att livet på landet är härligt och att man här precis som i Frankrike slipper gå i koppel. Här får hundar äta människomat och vara ute från morgon till kväll.

Vi kom dock ihåg att ta med kopplet, till skillnad från när vi åkte till Österlen. Då kom vi på, när vi var på biblan för att låna ljudbok, att Roddans koppel låg i en byrålåda hemma. Så kan det går när ens hund går lös hemma i kvarteren också... 

Sista skälvande semesterdagarna

Bloggtorkan har infunnit sig, vilket kanske beror på att vi sover till lunchtid, slappar hela dagarna i solen och doppar oss i Kalmarsund. Det enda som upptar vår hjärnverksamhet är en viss dag i september. Roddan är inte ensam en sekund utan far hit och dit med sin husse och matte. I morgon drar vi till den större ön längre österut i Östersjön, Gotland. Där väntar husses morföräldrar och taxen Basse.

På återseende!


Husses fötter med Ölandsbron i bakgrunden

Österlen

Som om vi inte fått nog av att bo i bilen och av campinglivet så drog vi lite spontant till Österlen i torsdags kväll där våra Örebrovänner D, B och V väntade på Löderups strandbad. Inte mycket sol, men desto mer regn, således svensk sommar när den är som allra somrigast. En finfin lååånghelg!


Ett kärt återseende som kröntes med den eviga frågan "Får jag hålla i kopplet?" Såklart är svaret!


Stor hund, liten tjej...


Man vet att man har fina vänner när de köper lördagsgodis i form av en hjortpenis till ens hund. Vi har aldrig skådat något liknande, men man kunde välja på oxpenis och hjortpenis på Tomelilla marknad. Roddan käkade upp halva, och vi tyckte att den stank.... uäääk...Roddan vid Äpplets hus i Kivik


Det är betydligt enklare att semestra med hund i Frankrike än i Sverige. Matte som alltid velat åka till stranden vid Knäbäckshusen fick snabbt tänka om... Hundar får inte ens gå på stranden. Jag förstår ju att de inte får vara lösa, att man måste plocka upp o.s.v. men att inte ens få vistas på en folktom strand, det är väl Sverige i ett nötskal? (Strand är ju inte alltid lika med badplats, inga bryggor, inga soptunnor, ingen glasskiosk, ingen livboj etc.)


Kakbuffé á 50 pickalurer i Komstad Mölla. Roddan fick resterna och sedan gick han iväg för att flörta med en Golden och en Vorsteh som kastat längtansfyllda blickar på honom.


Roddan är den mest osjälvständiga hunden som finns, han vill alltid vara hos husse eller matte, andras sällskap duger inte ens hälften. Lilla V sa mycket förnuftigt flera gånger under helgen "Men Roddan du behöver inte vara ledsen, jag är ju här med dig..."  Mycket klok liten tjej!


Kvällspromenad på stranden


Kärlek vid Ales stenar


Ales stenar... 1500 gammal fascinerande skeppsättning, 42 meter över havet, med fantastisk utsikt.


Ål. sill, strömming och lax i Kåseberga hamn.

Tack D,B och V för en mysig långhelg med er i ett av Sveriges vackraste landskap! Skåne!Franska bloggosfären

Roddan finns nu att beskåda i den franska bloggosfären.

Tårdrypande

Från lejonhund till lejon... Filmklippet jag länkar till här hittade jag i en annan blogg jag läser ibland.Okej, jag vet att det är mer än patetiskt att sitta och gråta framför Youtube, men jag kan inte låta bli. Sättet lejonet Christian beter sig i slutet av filmen påminner om Roddans sätt att hälsa när man varit skilda åt "för länge"... med undantag för de överfallande hoppen... 
Så kolla
här...

Le Tour de France 2008

Vi äntrade hemmet igår natt vid 02-tiden. Det var en sprallig och lycklig hund som rusade trädgården runt och pinkade in sina buskar innan han tog trappan upp i tre kliv för att hämta ett ben och så lägga sig på sin favvis-plats under vardagsrumsbordet. Han låg där i fem minuter innan han tog benet med sig och gick ut en trädgådsrunda till... Det var en mycket lycklig Rod som återsåg sitt hem igår natt!

Här kommer årets Frankrikeresa i bilder. Färden gick Kalmar-Växjö-Odense-Verdun (efter nattstopp på okänd plats i norra Frankrike) -Tournus-Cap Couronne-Beauduc-La Franqui- Lyon- nattstopp på okänd plats i Tyskland och så hem.


Jag har det bra, jag är bak i bilen och vill ej vara med om nå'n krock. (Detta år har vi varit helt förskonade från några som helst incidenter... inga bouchons att tala om, inte någon större stau... så skönt!)


Roddan och husse "första världskrigs-turistar" i Verdun


Efterlängtad lunchpaus med baguetter och camembert som sig bör.


Det är hett i Frankrike... Roddan pustar ut längs autorouten...


Varmt, varmt, varmt även för en RR. Roddan lät sig "vattnas" med kallt vatten emellan varven.


Skönt campingstopp i Tournus, nära Taizé. Roddan blev ordentligt utskälld av två gigantiska Rottweilrar som till och med skrämde husse & matte, men fixade biffen galant.


Framme vi medelhavet! Vi stannade i Cap Couronne och doppade oss i salt vatten. Roddan ogillar verkligen vågor och det var lite knepigt att få ned Roddan från klipporna till havet, men väl i vattnet var det underbart!


Kvällstid hängde Roddan helst i bussen så han slapp myggos och kunde sova skönt i våra sängar.


Efter en liten båttur hamnade vi i Camargue. Vildhästarnas och flamingosarnas förlovade land. På turistinformationen fick vi veta att den planerade surfingtrippen till Beauduc egentligen var förbjuden med bil, men eftersom M är surfare så var det ju okej. I surfboken utlovades "soulsurfing" så vi tänkte att en timmes bilfärd bortom allfarvägen var värt det. På vägen dit tyckte vi att bara bilfärden var exotisk... men det skulle komma att ändras...haha.


Men vi fick äntligen se livs levande flamingos! Till skillnad från förra året.


Basecamp at the beach. Det var innan tidvattnet trängde upp ur sanden och södra Frankrikes samlade myggarméer anföll.


Husse hade snickrat ihop ett slags staket som kunde garantera oss god nattsömn eftersom vi kunde sova med skjutdörren öppen och slippa oroa oss för att Roddan skulle ta en tur på egen hand.


Och så kom vi fram till 2007:s pärla La Franqui och Plage Des Coussoulles. Ett kärt återseende som kröntes av kindpussar och stor glädje över att "Grand Chien" kommit åter.


Roddan sandig efter ett dopp i medelhavet.Rod liksom många andra RR:s kan konsten att sova så att det ser så obekvämt ut som möjligt.Platsen Roddan ligger och sover på att "
Le CoZy". Surfhaket mitt på stranden där vi åt och drack praktiskt taget varje dag.


Det är sådant här husse gör på semestern.


Vem kommer här?


Kärlek!


Kolla blicken!


Vandrarhemmet i Leucate (den egentliga staden bredvid La Franqui). Här skulle jag gärna bott om vi inte haft bussen. Kan ett hus med flera våningar bli gulligare?


Le Plage des Coussoules


Roddan ville inte äta på flera dagar, förmodligen på grund av värmen. Notera matte i bakgrunden som läser bok i hängmattan.


Notera dreglet! Matte och husse hemföll åt tricks de svurit på att aldrig använda. Burkmat! Fransk hundmat på burk inhandlades och efter ett par dagar var aptiten tillbaka och de vanliga "pluttarna" slank ned.


Varm, het sand och Roddan vill ändå rulla sig.


Beach 2008


Finaste hunden i Frankrike!


Men vad är det här?

Tro det eller ej, men man kan bli trött på strandliv, så efter ett par veckor packade hela familjen Taikon ihop sig och begav sig mot Lyon. Gradstrecket var över trettio och trots att vår buss har någon slags AC-funktion tycktes inte Roddan gilla temperaturen. Lösningen heter kall, blöt handduk och det var mycket uppskattat av Herr Hund.


Blöt handduk is the shit!


Midsommarmiddag 15 dagar i efterskott på Julia och Johans balkong i Lyon.


Finaste vännerna!


Roddan uppskattade det kalla balkonggolvet


Dagen efter blev det en liten vandring i Rhônedalen. Tusen tack Julia & Johan för finfina dagar as always! Ses snart!


Roddan i det gröna.


Som den äkta fransman han är visar M vad vi kan äta till middag.


Trötta vandrare tar en paus.


Vingårdsägare?


Roddan och vinrankor.

Så var Tour de France över för denna gång... Skulle vi mot förmodan bosätta oss i något annat land skulle det defivitivt vara Frankrike. I början av semester sade vi till varandra att nästa år blir det något annat, men när vi var på hemväg konstaterade vi återigen att det får bli France 2009 också. Haha, det är något speciellt med France även om varje dag inte är som i "Amelie från Montmartre"-filmen.

LeCoZy! Pepette, Petiben et Beus! Mille merci pour notre vacances avec Vous! Á bientôt! Bises!

Salut de Lyon!

Vi anlände Lyon igår kväll och är alltså nu hos Julia och Johan. Därav ett svenskt tangentbord (mycket lättare) med å, ä och ö. Alltså blev det lite storstad även på denna semester. Det är så mysigt och kul att se Julia och Johan igen och Roddan njuter av att bo i lägenhet med kallt klinkergolv och en balkong. För oss var det skönt att kunna ta en riktigt fräsch dusch och slänga in våra gamla kalsingar i en riktig tvättmaskin och sova i sköna sängar, men framförallt att återse goda vänner såklart!!!

Efter som varken vi eller J & J firat riktig midsommar. För oss var det ICA:s aprikoskräm utan mjölk, ur en kåsa i mörkret på tyska autobahn och för J & J en trettioårsfest, så bestämdes det snabbt att det igår var midsommar. Vi hade med oss svettig öländsk färskpotatis i kylboxen och J & J hade storshoppat  på IKEA här i Lyon. Så igår till tonerna av Evert Taube inmundigades sill av varierande sort, IKEA:s julsnaps av olika sort, laxsnittar, knäckebröd, brännvinsost, kräftost och till detta rödvin eller öl och så crème fraiche och färskpotatis med gräslök såklart. Vår fina middag avslutades med franska jordgubbar och grädde. Det är definitivt det godaste vi ätit på denna semester! Haha... Helt ljuvligt! Så GLAD MIDSOMMAR! Joyeaux été midi, eller nå't!

Efter sovmorgon och långfrulle med mangosmoothie och pain chocolat så har vi idag gjort en liten vandring ungefär en timmas bilfärd söderut från Lyon. Genom en liten by som heter Condrieu och så genom olika vingårdar i Rhönedalen. Fantastisk natur, underbar utsikt och skönt för Roddis att löpa fritt. Precis när vi satte oss i bilen tillbaka öppnade sig himlen och ett regn utan dess like faller ute nu till muller av åska.

Ikväll blir det filmmys med popcorn och svenska dillchips och i morgon börjar vi återresan mot Svedala... vi räknar med att vara hemma på onsdag om allt som planerat.

À bientôt!

Salut encore un fois!

Jag hoppas rubriken stavades ratt, jag ar ju inta sa haj pa franska, sarskilt inte rattstavning och det ar ju lita knepigt for en svenskfroken som jag...

Annu en halsning fran La Franqui! Vi ar kvar men ror oss mot Lyon nagon gang framat helgen eller i helgen eller na't san't.... Sa Julia vi kommer!!!

Senaste nytt ar att Roddan numer har sjalvfortroendet att simma. Ni som kanner honom vet att han badar, men aldrig mer an tilm magen. Nu har han borjat att simma men stor frenesi! Coolt att se!

I ovrigt inget nytt.... vara dagar ser ut som foljer, sovmorgon, frulle, stranden, lunch, stranden eller hangmattan, apéritif, slappa, middag, langpromenad, godnatt.... surfing och boklasning forstas.

Om ni handelsevis skulle campa som vi gor pa en camping sa lamna for djavulen er afrikanska djembetrumma hemma och vad ni gor lat bli att borja taktlost ova er pa denna trumma vid 23-tiden... Barnfamiljen - med hundra barn - mittemot oss borjade i stor fortvivlan och med en stor portion ironi anvanda sin frysvaska som trumma som svar till idioten som varit dum i huvudet nog att ta med sin djembetrumma till en camping.

Annars ar det helt lugnt att bo med alla denna skona blandning av manniskor och fransmannen ar sa vanliga och trevliga...  alla fransman gillar hundar och mest av allt stora bruna hundar med snalla ogon som far alla att smalta. Roddans nya namn ar "Beau" och "Grand chien"

Bises!