Skönaste helgen på länge!

En av de skönaste helgerna på länge! Inga måsten utan bara god mat och fina vänner i en skön blandning. Roddan har fått sitt lystmäte av brottning och röj med Adam och så barnbus med lilla N 4 år och H 10 månader vänner till mattes kollega J. Däremellan en fantastisk mysig födelsedagsmiddagsbjudning för Adams husse O hos Adams hussemor. Roddan är så trött nu att ögonen går i kors. Som tur är har han en vilodag i morgon när husse jobbar i Öret och matte är på högskoleföreläsningar hela dagen.


Roddan klafsar runt på alvaret i en väldig fart

Lördagen spenderades i Alby på södra Öland hos E, Adams mattemorfar. Där bjöds det på bullar och sju sorters kakor i långa rader och prat om livet och alltihop. Roddan & Adam röjde runt i trädgården vid alvarets kant innan mattarna masade sig från fikabordet och ut på alvaret med fyrbeningarna som rejsade runt dem.


Lyckliga dårar på Ölands södra alvar.


Att de aldrig tröttnar? ;-)


Näst efter mat och att sova är nog detta det bästa Rod vet ;-)

Efter Ölandsturen blev det en mysig kväll på Ängö med en fantastisk trerättersmiddag för att fira O:s trettioett år. För oss var det första bekantskapen med chokladsåsen "Vita haren". Något vi aldrig kommer att glömma och Cecilia om du läser detta får du gärna skriva ned receptet i en kommentar. Mätta och lyckliga rullade vi hemåt på våra cyklar för att sova tio timmar som klubbade sälar. Tusen tack Cecilia för en underbar middag!

Idag vandrade vi i regnet till Oxhagen och där på sjunde våningen hos J fanns två leksugna barn som Roddan tog med upphöjt lugn. Han är så cool med småbarn och det är så kul att se! Han rör inte en min när en liten tjej som H drar honom i örat... H som inte är så hundvan var mäkta förtjust. N har vuxit upp med en Schäfer och var den coolaste lilla fyraåring man kan tänka sig, med stor hundkunskap.

Eftersom det ösregnade och vi även gått en promenad i Oxhagen fick husse hämta oss med bil... Skönt! Resten av söndagen blev det soffmys och filmen Pingvinresan - som vi rekommenderar varmt! 

Ha en skön vecka! 

Ny lya och bröllopsbilder

Roddan ligger nöjd på rygg  på nya mattan i nya arbetsrummet och balanserar med en kraftigt viftande svans. Han har just ägnat två timmar åt ett rejält märgben och är helt slut av sina insatser. Nu är vi alltså färdiginflyttade och bor här i nya lägenheten på riktigt. Roddan gillar läget, men häromkvällen efter en runda runt en av våra gamla domäner ville han verkligen gå hem mot Postgatan i ett vägskäl. Då nöp det lite i hjärtat....

Idag var vi där och hämtade lite av det allra sista och Roddan sprang in i trädgården och först kissade i rabatten och sedan la ha en stor hög på gräsmattan. Husse försökte tolka in något i det när Roddan sedan nöjd hoppade in i bilen och väntade på att vi skulle kånka klart. Han sover emellan oss på nätterna och vaktar något mer här, vilket kanske inte är så konstigt med alla nya ljud och en trappuppgång med tre andra hundar. Hur många hundar som vi delar trädgård med har vi inte ens hunnit räkna, men det är minst ytterligare tre.

Nu skulle vi egentligen visa er vårt nya vackra hem, men istället kommer nu äntligen här lite bröllopsbilder.


Fattar ni hur trött man blir av möhippa....


I orangeriet på Björnö slott. Fotograf och copyright Hans Olofsson


I orangeriet på Björnö slott. Fotograf och copyright Hans Olofsson


I det gamla lusthuset vid Björnö slott. Fotograf och copyright Hans Olofsson


Vid det gamla badhuset vid Björnö hamn. Fotograf och copyright Hans Olofsson


En kyss i det gamla magasinet i Björnö hamn. Fotograf och copyright Hans Olofsson


Björnö hamn. Fotograf och copyright Hans Olofsson

Visst är vi fina?!

"Bloggtorka"

Det blir inte mycket bloggande här inte... först ett bröllop med tillhörande fest att planera och uppleva och nu en flytt... Hej och hå! Det är tur att Roddan är en tålmodig hund som man kan ta med sig överallt... Mycket praktiskt, trots hans storlek.

Här följer två bilder från bröllopsfestlokalen...


Roddan "dagen innan" i det som ska föreställa baren....


Roddan "dagen efter" medan vi andra städar.

Fler bilder från bröllop och fest kommer...

Kolla!

Kolla här!