Nya små VQ:s har kommit till världen

Vi hurrar och klappar i händerna för nytillskotten hos Vereus Qoya!!!

image578
Åtta små nya RR:s har sett dagens ljus på Kennel Vereus Qoya. Fyra tikar och fyra hanar, kan det bli bättre?

Söndagstripp till Dunö

Medan alla andra åkte in till Kalmar för att se KFF spöa AIK och därmed knipa Allsvenskans silver, så åkte Roddan och jag åt rakt motsatta hållet, ut till lugnet på Dunö, för att hälsa på Anna & Nisse. När vi kom ut på gården kryllade det av poliser på andra sidan staketet.... det var säkerligen något huliganpådrag för så många poliser har jag inte sett runt vår husknut sammanlagt på det dryga året vi bott här.

Innan vi åkte fick Roddan posa lite i trädgården...
image568
Roddan i finaste höstskrud

image569
En profilbild, bara för att ni ska kunna se hur många poliser det faktiskt stod ute på vår gata...

Nåväl, Dunö i höstskrud med polaren Nisse, det är toppen, säger Rod.

image570
Kan lekinviter bli tydligare än såhär? Även om bilden i sig är oskarp...

image571
Men bara eeen tungkyss, snääälla Roddan?

image572
Sedan var brottningen i full gång.

image573
Ibland var Roddan så snäll att han la sig ned så att Nisse fick vara störst ett tag...

image574
Meh, varför ska du ligga ned, kom så springer vi istället....

image576
Ja, ja jag har snart vilat färdigt...

image577
Tjihoo!!! Inte en av åtta tassar i marken, slå det om ni kan...

Sedan började det skymma eftersom det vi idag övergått till vintertid... Roddan och jag tackade för oss, och det goda fikat, och styrde kosan emot  den stora stormarknaden för att försöka köpa hundmat för andra gången denna vecka. Men den var slut... igeeen.... som tur är skickade Anna och Nisse med oss en säck Pro Plan som de vunnit när de sopat banan med de andra Eurasierna i utställningsringen denna sommar... Tack för det! Nu slipper Roddan gå hungrig.

Husse med kameran i högsta hugg

image567

Det är helt underbart strålande höstväder här på södra östkusten. Klara krispiga dagar med sol och hög luft... Idag vaknade vi dock inslagna i en ruggig, grå och kall dimma, men framåt eftermiddagen sken solen igen från en klarblå himmel. Roddan och husse har varit ute på en fotosession vid Stensö fiskeläge. Såhär vacker är vår fina prins!

Höstdagar

Oj, oj, oj tiden bara svischar förbi. Vi sparkar i höstlöv och sover tillsammans under täcket. Just inkomna från en tur i hagarna runt flygplatsen... förra helgen utflyktade vi på Alvaret med Hanna & Magnus som var på besök. Roddan tackar Hanna för finfina morgonpromenader! Hur som haver på alvaret fastnade Roddan på några fina bilder som kommer här.

image562
Cheese...

image563
Roddan är ett riktigt savanndjur och alvaret är det närmaste en savann man kommer häromkring
image564

image565

image566
Sedan somnade vår prins utmattad med huvudet under kuddarna...

Annars händer det inte så mycket. Roddan har  börjat vakta något mer än innan, lite "muff muff" och lite mer misstänksamhet mot underliga människor. Inte ofta, och det är egentligen inte alls konstigt med tanke på alla studentfyllon som vinglar omkring i vårt kvarter och gärna vill klappa den fina, stor hunden. Tack men nejtack säger vi då... Vi undrar om Roddans lilla vaknade vaksamhet beror på mer hemtamhet eller om han plötsligt av någon anledning blivit mer osäker. Vi låtsas helt som om det regnar... och låter inget fyllo klappa honom alls.

Fredag igen...

Veckorna går så svindlande fort och när husse jobbar häcken av sig framför datorn var eviga kväll så blir det inte mycket till bloggande... men nu så!

Ikväll kommer våra vänner Mangan och Hanna från Götet... Hurra för det! Senast vi sågs åt Rod grisfoder på Mangans föräldrars gård och fjärtade outhärdligt nästan hela vår fjällsemester. Vi hoppas på "a good second impression" så att de kan få uppleva Rod som den fantastiska underbara hund han är! Utan hundpruttar!

image561
Favoritbild i repris... såhär ser det ut i vår trädgård även nu...

Det är så himla roligt att traska runt med Roddan, han väcker verkligen allas, och då menar jag allas, uppmärksamhet. Ingen i Kalmar stad går oberörd förbi honom... och det är väl både för att han är så fin och så stor! Nåväl... nästan ännu mer roande är det att höra folks kommentarer och på en och samma dag (igår) fick vi först på morgonen höra "han är inte så gammal va..." och så tio timmar senare "å han måste vara gammal..." Haha... Rod är både ung och graciös med börjar också bli grå under hakan.

Ljuvliga fredag!


image560

I våras anmälde jag oss till en fortsättningskurs i spår och sök. Något som jag sett fram emot länge länge, men vid en närmare koll i kalendern så har jag sett att nästan varje kurstillfälle krockar med att vi är på annan ort, så vi har tyvärr fått avboka vår kursplats, tråkigt nog. Dessa lördagar kommer vi bland annat vara på Gotland och i Lund. Så vi får själva styra upp spårande och sökande. Alla hugade deltagare kan väl "signa upp" bland kommentarerna. Tills dess och större delen av hösten kommer vi ägna oss åt sådant som dagens bild så väl illustrerar. Roddan i ett nötskal!

Roddan ska i alla fall få vara studie- och träningsobjekt åt Majas matte Anna som går hundmassagekurs på Hundens hus i höst.... Det kommer vara mycket uppskattat!

Äntligen fredag! Trevlig helg på er!


Ölands skördefest

Tusen tack för alla era fina gratulationer!!! Vi blev väldigt glada! Och är väldigt glada!

Här kommer bilder från Ölands skördefest som hölls i helgen. Givetvis var Roddan med och fick löpa fritt  på den öländska savannen a.k.a. "
Alvaret"

image553
"Faster" Fanny är den enda som orkar galoppera med Roddis

image554
Det öländska ljuset är fantastiskt! Inte konstigt att så många konstnärer dras till ön...

image555
Men snääällla kan jag få eeeen bulle?

image559
Sööötast (och hungrigast) på savannen... med röd kalkstensjord på nosen...

image556
Sådana här märkliga luddiga larver var det fullt av... någon som vet vad dessa ska bli när de blir stora?

image557
Men bilen står ju på andra sidan?

image558
Favorit i repris, Roddan vågar minsann klättra över.... (det blåste en del).