Det är aldrig vackrare än nu

Det är nog aldrig vackrare än nu... alla färger, dofter och vyer. Vi har varit utomhus precis hela helgen, från morgon till kväll. Mestadels på Öland. Lördag i Köpingsvik och söndag i Kleva.


Hela helgen har vi pratat mycket om Leva, i lördags var det två år sedan hon somnade in och lämnade oss... Älskade, fina hund. Du får oss att le och skratta bara vi nämner ditt namn. Och Rod är den bästa efterföljare vi någonsin kunde få! Det är helt ofattbart att det redan gått två år sedan du lämnade oss. Du som var vårt allt, vårt galna skäggmonster som gav oss gråa hår och gapskratt. Du som första morgonen väckte oss med husses pälstoffla mellan dina pirayatänder, du som drog mattes lillasysters rullstol till sjukhuset under hennes cancerbehandlingar, du som aldrig kom på inkallning, du som alltid ylade när det ringde på dörren. Du följde oss överallt och höll studentkorridorernas kök kliniskt rena från matrester när du följde med på fest. Minns du att vi dragtränade  med dig inomhus med en skrivbordsstol, för att sedan chocka dig med en skackel som du sprang till skogs med och fastnade i ett träd. Sedan blev du en riktigt bra draghund! Du som alltid hittade på dumheter, du som alltid sov med nosen i armhålan eller halsgropen, du som alltid la ditt huvud på sned, satte dig på soffkanten och älskade oss förbehållslöst. Och vi älskade dig!
image794
Älskade Levis firar midsommar i norska Nissedal


Pingstafton innebar en tur i ett oändligt vackert öländskt landskap. Under dignande syrener och blommande äppelträd. Vi valde den östra vägen och åkte i sakta mak upp till Köpingsvik till mattemors bästis och hennes två hundar Lajka och Coffee i deras stuga. Roddan gjorde sitt bästa för att väcka liv i två äldre damer, men det var lönlöst och han gjorde sig bäst i att hålla sig på mattan, som i det här fallet var just gräsmattan. 


Söndagen innebar först trädgårdstimmar med mattes kollega och deras rättningshögar med prov. När högarna var avverkade bar det av emot Öland och lyxpicknick tillsammans med Roddans adept Adam och hans matte och husse. Vi hamnade i Kleva och snubblade över husse på stranden som höll surfkurs.

 image781

Vi valde bort stranden för ett vattenhål precis vid sidan av, i form av en konstgjord sjö, och slog oss ned mellan det och ett rapsfält. Naturen är så fantastiskt vacker att man tappar andan. Hundarna roade sig kungligt i vattnet och drev oss till vansinne genom att sandiga och blöta hela tiden gena tvärsöver vår picknickfilt.

image782

image783 

image784

image785

image786

Hundarna badade som aldrig förr, brottades, apporterade en hundfrisbee och rejsade på fälten. Efter en stund fick de även ned oss i vattnet, mest som frisbeekastare. Men E och jag hittade en flotte som genast lockade till äventyr. 

image788

Genast blev hundarna intresserade och simmade efter...  för att bara hoppa av på den lilla ön mitt i sjön. Där tröttnade de snabbt och Roddan hoppade efter oss i vattnet. Adam däremot ville bli hämtad... Sedan stakade vi oss över till andra sidan för att sätta i land två lyckliga hundar. Helt plötsligt kom en grodman simmande från andra hållet! Det var husse M!

 image789

image790

Mattar och hundar på flottäventyr.

image791

Det är inte vishet i hans ögon... det är "smööörgås" han tänker.

image792

Var är frisbeen?

image793

Här är den!

 

 

Sedan åkte vi hem med två, nästan medvetslösa, hundar...  Livet blir inte bättre än såhär!

 


Kommentarer
Postat av: Jessica P

Åh vilken weekend. Ser sååå fram emot helgen! Kramar i massor!

Postat av: Ems

Text, foton, landskapet...vackert vackert!

2008-05-13 @ 07:23:21
Postat av: Patricia, Moa & Sancy

Finaste brorsorna!!!! Vi hoppas såååååååå innerligt att vi oxå kan komma ner till majmönstringen skulle vara jätteskoj att kuinna vara med på åtminstone 1 VQ-reunion :D!!!
Fast snart så kommer vi ju att bo mycket närmre varandra så då kanske man kan ¨busas¨ ofta....

Ps tack för grattis, det var hemstk att behöva vänta på sms, ska försöka se till att alltid vara på plats hädanefter Ds

Kramar från en tom lägenhet(utan vovvar)

2008-05-13 @ 09:25:50
URL: http://www.zipperbacks.se
Postat av: Camilla

Vilka härliga bilder från en härlig helg!!
BPH -titeln passar som handen i handsken på Gucci!!
Kramar från oss!

2008-05-14 @ 08:40:02
URL: http://www.123minsida.se/familjen-olofsson
Postat av: Helena och Justus

Intet är som Öland! Helt ljuvliga bilder från helgen på killarna :-). Justus var också och härjade vid Kleva för ett några veckor sedan, och det var sannerligen inte fy skam, sa han nöjt och glatt :-). Stort lycka till på mönstringen!
Kram från Helena och juvelen

2008-05-15 @ 14:29:16
URL: http://www.dovier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback