Ögoninflammation och viktuppgång

Eftersom Roddans ögon inte slutat rinna trots de franska ögondropparna så bokade vi veterinärtid direkt vi kom hem. Igår fick vi träffa en supertrevlig veterinär som gav diagnosen "akut follikulit" alt. "akut serofibrinös infl konjunkt, tårorgan, episclera" och vi fick cortisondroppar och antibiotikasalva. Ögondroppar tre gånger om dagen i 20 dagar och salva två gånger om dagen i 14 dagar. Hej och hå vad roligt det ska bli (inte) då Rod avskyr allt som ska in hans ögon efter semesterögondropparna.

Hos veterinären tyckte djursjukvårdaren även att vi skulle ta en vikt, även om vi vägde honom för en dryg månad sedan (på samma våg). Hon sa att "det kanske är onödigt, men vi gör det ändå". Döm om min förvåning, och jag tappade verkligen hakan i golvet, när vågen stannade på 54,5 kilo!!! Och då har vi gått runt hela semestern och pratat om hur fin Roddan verkligen är i kroppen nu, att revbenen syns upp mot ryggraden och att musklerna är tydligt definierade. Tre kilos viktökning på semestern, det måste vara muskler, precis om på matte ;-) Nä, men allvarligt talat så har han börjat muskla sig mer och bli riktig hane antagligen.

Veterinären tyckte inte att Roddan var överviktig, men att hans idealvikt kanske är något kilo mindre. Mindre mat alltså... eller så är det så att rapsoljan som vi hällt i maten (för sprucken och torr nosspegel, och som gjort susen även för pälsen) inverkat på vikten... Han vägde ju nästan fem kilo mindre i oktober... men å andra sidan så aktiveras han ju mer och mer vilket också måste inverka på vikten i form av muskelmassa. Tjock är han i alla fall inte! 

image464
Med massor av motion eftersom vi varit ute dygnet runt så kan väl inte tre kilo enbart vara fett eller?

Kommentarer
Postat av: Jessica P

Hundbajs är ju nästan om människobajs, fågelbajs är som ufon!

2007-07-26 @ 19:31:39
Postat av: Tina & Håkan

ojoj ...54 kg:s klubben hmmmm .... inte illa det ..
e som du skriver det börjar bli man av Roddan nu .. ni verkar iallafall haft en fantastisk resa å kul att allt gått så bra med honom även när de franska huliganerna kommer å då menar jag vovve incidenten =) .. Ha det gott själva drar vi till Västerås i helgen för den stora specialen

Postat av: Jessica P

Nej baby! Såklart inte! Vi vet ju var vi har varandra, en bit bort, men hjärtligt. Inte har väl vi nån prestige mellan oss... silly. :)

2007-07-26 @ 23:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback