Salut de Lyon

Efter nästan 48 timmar på vägarna är vi äntligen framme hos Julia och Johan på Rue Villon 38 i Lyon. Resan var lång, via Lund där det hämtades en kite, vidare till Odense där vi droppade av en kompis och sedan ut i Europa och det har tagit sin lilla tid.

Vi sov en hel natt på en rastplats i Hamburg efter en nära-döden-upplevelse på Autobahn med en galen tysk som antagligen somnat vid ratten och bara "råkade" köra om oss på insidan och sedan tappa kontrollen över sin bil. Vi kom undan med blotta förskräckelsen och var ganska chockade. Vägarbete efter vägarbete, alltid dessa jävla vägarbeten. Stau och bouchons. Hela Luxemburg var en enda kö, men det landet är i och för sig inte så stort.

Nästa natt tog vi in på en rastplats mellan Nancy och Dijon mitt i det värsta åskvädret vi någonsin sett, och nu är vi alltså framme i Lyon där solen skiner. Roddan har skött sig med den äran, hans hem är numer officiellt en folkabuss av årsmodell 1995 och han har sin givna plats. Inget gnöl eller gnäll, han är med på allt. Är vi där, är han där. Vi har stannat minst var tredje timme och låtit honom sträcka ut och på så sätt har han varit glad och nöjd. Under nätterna rullar han ihop sig som en ridgebackkanelbulle precis som hemma och så snarkar han djupt. Han har avgett sitt första vaktskall mot en vad han tyckte var en konstig filur på en rastplats så vi känner oss trygga med honom som sällskap ;-)

Framme i Lyon har vi käkat lunch på balkongen och givetvis druckit  vin till. Nu har vi varit ute en sväng på stan och fikat på café och skaffat hundögondroppar då Roddan har ett lite kletigt öga. Snacka om att Frankrike är hundarnas förlovade land, här får hundarna följa med överallt in på café till exempel. Det finns ett "hundplejs" i varenda hörn, hund-SPA exempelvis. Det finns i dessa kvarter även en liten man som har som jobb att åka runt med en jättebajsdammsugare och suga upp allt hundbajs. Folk tittar lite konstigt på oss med de svarta påsarna, men varför bryta en god vana?

Rod väcker viss uppmärksamhet eftersom han är ganska stor och de flesta franska hundarna som hålls som sällskap i städerna är ganska små. Han har redan fått sina första franska komplimanger "très gentile..." Absolut! Och sedan något mer på franska som matte inte förstod, men det lät fint i alla fall.

Ikväll firas det fransk midsommar med "Fête de la musique" i Lyon och vi ska ut på stan. Innan dess en Bouillabaisse. I morgon ska vi besöka Institut Lumière som ligger i kvarteret bredvid och på kvällen käka sill och medhavd öländsk färskpotatis med nubbe till såklart. Livet är ganska bra faktiskt... ;-)

Orvar korvar!

Kommentarer
Postat av: Mamma Annika

Vad trevligt du skriver! Kul att höra att allt är bra! Hälsa
Julia och ha det jättebra! Älskar er!

2007-06-21 @ 16:56:22
Postat av: Pedal

Hej och tack för det passande smeknamnet. Jag började nämligen midsommaren med att kasta mig (och Per) ut på mountainbike i Karlslundsskogen några mil för att sedan springa en halvmil som träning iför den kommande lördagen då vi ska tävla. Jag är laddad som bara den, men trist att det ska vara så himla regnigt här på de nordliga breddgraderna. Men jag hann med sill, jordgubbar, spel, lammfärsbiffar, godis och det var väldigt lagom. Idag mår jag bra och vi drar till Pers stuga så snart vi tvättat klart träningskläderna! Fortsatt bra semester, vi hörs igen! Stora kramen!

2007-06-23 @ 14:25:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback