Salut de Lyon!

Vi anlände Lyon igår kväll och är alltså nu hos Julia och Johan. Därav ett svenskt tangentbord (mycket lättare) med å, ä och ö. Alltså blev det lite storstad även på denna semester. Det är så mysigt och kul att se Julia och Johan igen och Roddan njuter av att bo i lägenhet med kallt klinkergolv och en balkong. För oss var det skönt att kunna ta en riktigt fräsch dusch och slänga in våra gamla kalsingar i en riktig tvättmaskin och sova i sköna sängar, men framförallt att återse goda vänner såklart!!!

Efter som varken vi eller J & J firat riktig midsommar. För oss var det ICA:s aprikoskräm utan mjölk, ur en kåsa i mörkret på tyska autobahn och för J & J en trettioårsfest, så bestämdes det snabbt att det igår var midsommar. Vi hade med oss svettig öländsk färskpotatis i kylboxen och J & J hade storshoppat  på IKEA här i Lyon. Så igår till tonerna av Evert Taube inmundigades sill av varierande sort, IKEA:s julsnaps av olika sort, laxsnittar, knäckebröd, brännvinsost, kräftost och till detta rödvin eller öl och så crème fraiche och färskpotatis med gräslök såklart. Vår fina middag avslutades med franska jordgubbar och grädde. Det är definitivt det godaste vi ätit på denna semester! Haha... Helt ljuvligt! Så GLAD MIDSOMMAR! Joyeaux été midi, eller nå't!

Efter sovmorgon och långfrulle med mangosmoothie och pain chocolat så har vi idag gjort en liten vandring ungefär en timmas bilfärd söderut från Lyon. Genom en liten by som heter Condrieu och så genom olika vingårdar i Rhönedalen. Fantastisk natur, underbar utsikt och skönt för Roddis att löpa fritt. Precis när vi satte oss i bilen tillbaka öppnade sig himlen och ett regn utan dess like faller ute nu till muller av åska.

Ikväll blir det filmmys med popcorn och svenska dillchips och i morgon börjar vi återresan mot Svedala... vi räknar med att vara hemma på onsdag om allt som planerat.

À bientôt!

Kommentarer
Postat av: Jessica Pi

Låter finfint! När ni kommer hem till Sverige så kommer förhoppningsvis sommaren också!

2008-07-06 @ 18:40:38
Postat av: Mamma A

Kör försiktigt och välkomna hem!!!!!! Vad trevligt med midsommarfirande i juli. Kram !!!

2008-07-07 @ 10:08:18
Postat av: Anna, Nisse och Laban

Välkomna hem och kör försiktigt! Hör av dig om du vill träffas.Kram Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback