Il est beau...

Il est beau... är ungefär den vanligaste kommentaren vår vackra hund får minst en gång i kvarten av vänliga fransmän. Grand et beau... jojomänsan! Roddan kan vältra sig i beröm. Men! Nu har denna vackra, stora hund åkt på "bakslag" efter "bakslag". Igår fick Rod och matte en åthutning av en polis för att vi doppade tassarna i en fontän vid Rhônes strand. Det fick man inte göra om man var en stor hund, bara om man var en liten! Stora hundar får ej heller åka metro, de får inte åka varken buss eller spårvagn utan munkorg - det får bara små hundar göra. Detta innebar att vår Lyon-sightseeing igår sträcktes ut till sex timmar till fots (med pauser förstås) eftersom vi inte kunde kunde ta oss hem med allmänna färdmedel som vi tänkt från början, därav en väldigt lång promenad genom Lyon. Det finns diskriminering av stora hundar här alltså! ;-)

Sex timmar storstad med hund är en upplevelse - men Roddan klarade biffen galant och tröttast var nog matte... haha... Vi kikade på stan, picknickade, kollade in amfiteatrar sedan romarrikets storhetstid, Lyons eget Eifteltorn som är mycket mindre men lika högt över havet, vi åt glass, husse (Obs!!! Notera detta husses mamma!) spanade in i en katedral och vi hade det allmänt finfint!

Midsommarafton dukade vi upp sju sorters sill, färskpotatis, laxpaj, laxsnittar, lax, sallad och julsnaps (tack IKEA i Lyon!) Vi sjöng till och med några fina snapsvisor så att grannarna skulle få höra. Sedan laddade vi hem Evert Taubes samlade hits och kände oss ursvenska.

Idag har vi efter en välbehövlig sovmorgon gjort stan igen, men utan Roddan som fick sova ut "hemma"... Ikväll blir det färskpotatis och merguezkorvar... hela tiden, till lunch och middag, dricker vi vin såklart!

I morgon drar vi vidare mot Medelhavet... vi får se var vi hamnar... Lyon har varit helt underbart hos mycket gästfria och goda vänner. En helt perfekt start på semestern!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad bra ni verkar ha det!! Fast vilken diskriminering! Måste alla ha små chihuahua i handväskor eller? Stora, rejäla hundar ska det va ju.

Postat av: Ems

Åh vad härligt & bra ni verkar ha det (trots hunddiskrimineringen) och det är så kul att läsa om er! Ha det fortsatt fantastiskt fint och surpla gärna lite gott rödtjut för min räkning också! Kram & puss på nosen!

2007-06-24 @ 20:25:51
Postat av: Ems

Åh vad härligt & bra ni verkar ha det (trots hunddiskrimineringen) och det är så kul att läsa om hur ni har det! Ha nu en fortsatt fin semester och drick gärna lite rödtjut för min räkning också :) Kram och nospuss!

2007-06-24 @ 20:28:44
Postat av: Ems

Oj ursäkta upprepningen, jag trodde det hade blivit nån vajsing första gången...

2007-06-24 @ 20:30:39
Postat av: a_nikkan

Låter som ni har en bra start på er semester! Du får ju gärna översätta komplimangerna Rod får... för jag kan ingen franska! :) Hoppas ni får det fortsatt bra på resan

2007-06-25 @ 08:01:08
Postat av: Jessica P

Låter så skönt, så skönt.. jag liksom underbart. Men jag håller med om översättningen av franska, fick i alla fall med mig att det var en komplimang och att en stor hund får mindre fördelar än en mindre hund om man är i Frankrike :)
Det inntebär att jag fortfarande kan drömma om Cairnterrier (som jag för övrigt låg och tänkte på inatt när jag inte kunde somna...)
Kram till er alla tre!

2007-06-25 @ 12:28:12
Postat av: VQ klanen

det låter som ni har det gott på semestern å att roddan verkar ju kunna det här med hur fransmän ska tas å allt ... =)..hehe .. ha det gott själva besöker vi bornholm nu till helgen

2007-06-27 @ 13:23:24
URL: http://www.vereusqoya.se
Postat av: Patricia & Moa

Hoppas ni har det jäääääätteskönt i underbara Frankrike bland all god mat och vin :) !
kramar från moa & matte

2007-06-27 @ 23:53:22
Postat av: Krille

Ni verkar ha d le great... Å heja Rod! Suédois Rhodesian Ambassadeur :) Ge de franska knähundarna vad dom tål...

2007-06-28 @ 05:18:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback