Torsdag i en Rods liv

Roddans torsdag innehöll sovmorgon under täcket med matte och han fick inte gå morgonrundan förrän nästan klockan 10, vilka fasoner va? Rod är dock inte den som är den, man får vänligt upplysa honom om promenadmöjligheter när han snarkandes drar täcket över huvudet. Var det någon som sa att han var en Ridgeback?

Sedan blev det mer sängen med matte och så kloklippning vilket verkligen var på tiden! Nu tassar han så tyst över golven.

På kvällen blev det kursen kapitel 3 - och det gick mycket bättre än förra gången!  Fortsätter det såhär så kommer det (åtminstone statistiskt räknat) vara en bra kursavslutning ;)
 
Vi tränade på externbelöning, något som Rod som fick vara pilothund först inte fattade... men andra gången och tredje så fattade han galoppen galant! Faktiskt så är han en smart hund som inte behöver många upprepningar alls för att fatta.

Till varje gång har vi en lärorik artikel i läxa och dagens läxa handlade om att lära hunden att skvallra. Dvs. att det gör inget om hunden reagerar på hund/katt/hare så länge den bara TITTAR knepet är att lära hunden att sedan vända sig till husse/matte för belöning för att den just (bara) SETT! Alltså beröm/belöna innan skall/utfall/studs etc... Vi kämpar på!

Instruktören berättade om en Ridgeback-tik som överlistat matte och som vänt om de inlärda beteendena totalt! Dvs. hon dammsög omgivningen med ögonen HELA tiden för att hitta något att titta på för att sedan kasta en blick på matte i en millisekund för att hämta godis. Så är det med RR:s de är smartare än oss, det är bara vi som inte fattar det alla gånger! Därför måste man ligga steget före och höja kraven så att hunden inte överlistar oss... dvs. höja kraven på ögonkontakt och det är dags för det nu för Rods del åtminstone i en del situationer.

Kontakten annars är suverän! Han kan sitta kvar med störning och ändå titta på sin matte! ÄlsklingsRod!

På väg på kurs
Såhär ser vi ut när vi ska på kurs! Matte har skidunderställ och ullstrumpor och Rod vinterkostymen! Vi var de enda som inte frös idag tror jag... bara Rod lite...

Tips!
Hundgodis
Anledning till framgång?! Minibitar av träningsgodis med smak av ishavsfisk får Rod att gå fot som han aldrig gjort annat hela sit liv!

Det måste vara den bästa kursen ever som vi går på. Människorna bjuds på fika varje gång av instruktören... visst innehållet i själva kursen är det suveräna, men det skadar inte med lite guldkant! Idag fick vi semlor... men inte hundarna såklart, även om Rod inte hade tackat nej.

Hemma råkade Rod dock få dubbla portioner kvällsmat då hussen och matten missförstod varandra. Det gör inget säger Rod som ser ut som om han svalt en basketboll... i morgon blir det dubbla bajspåsar på promenaden.

God natt 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback