Roddis börjar skolan

Jaha, nu har Rod börjat skolan... och det gick.... faktiskt jättebra!

Visst, han skällde på de andra hundarna och gjorde några, vad instruktören kallar det,"sprallutfall" men han fixade kontaktövningarna på millisekunder, kom på inkallning, och satt kvar när matte dansade indiandans runt honom.  Vi fick beröm för vår goda kontakt och intruktören tyckte det var en "stilig jycke". Kritiken vi fick var att matte är för seg på berömmet, något som jag måste tänka på. För Rod gör ju faktiskt en massa bra saker som förtjänar beröm, och det snabbt!

Faktiskt skällde inte Rod mest... som matte hade trott... det gjorde söta Bamse som går kursen för tredje gången.  Och skillnaden på Rod mellan de första tio minutrarna och de sista tio minutrarna var enorma!

Och matte lyckades få kontakt - trots tre nya hundar i närheten. Och hunden som vi mötte på gatan utanför när kursen var slut reagerade han inte nämnvärt på ens en gång... matte svävar på moln! 

Nästa gång kommer en hund till som inte kunde vara med idag.

Så i Rods klass finns:

Nisse (Eurasier) 8 månader
Tindra (Bearded collie) 8 månader
Bamse (Cocker spaniel) 2 år
Charles-Morris (Border terrier) ålder okänd, än så länge...

Tillsammans ska vi bla. träna på hundmöten, kontakt och koncentration. Alla verkar ha samma intentioner och ambitioner och med en suveränt bra instruktör tror jag att detta kan bli en kanonkurs! Vi ska träna på olika platser nästan varje gång och öva på vardagssvårigheter... mycket bra! Vi är helnöjda! Nu ska vi göra läxan som vi fick, två artiklar ur hundtidningen Canis, om Förstärkningskvalitet och Alternativa beteenden. Spännande!

Nu har Roddis fått middag och krypit till kojs...

Gosar med dallisen
Men matte... måste du ta pinsamma foton när jag ligger här och gosar med min "nalle"...

Kommentarer
Postat av: Annika Bergenfeldt

Vad roligt att det gick så bra på kursen! Det var ju det jag trodde. Ni är nog ett vackert par! Annika

2007-02-02 @ 08:04:52
Postat av: Patricia & Moa

Visst är det en enorm kick när man ser framsteg så fort :)! Håller just nu på att träna Moa till utställning hon har haft lite åsikter när det gäller visitering men nu går det mycket bättre när matte fått lite tips ;).
Tror att ni kommer att få ordning på hundmötena snart för de är inte dumma de där 'stjärnorna' :), dom försöker charma sig ur alla knipor in i det sista.
Kramizar från Stockholm


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback