Livet på landet

Så är vi hemma igen efter en "utflykt" till ostligare longituder och Roddis har fått besöka Gotland för första gången i sitt liv. Färja dit och hem i hundsalong, inga problem för Rod.

image296

Vi anlände på långfredagen och blev emottagna med öppna famnen på Hajdungs, som är den gård där husses mormor & morfar bor. Under påsken var huset fullt med tio personer från  10 - 80 år och två hundar. Taxen Basse och Roddis fick samsas snällt om kärleken och alla godbitar som bjöds från bord och diskbänk. Inga problem med den saken heller. Rod och Basse är lite av samma hundtyp och inte ens ett morr om ett ben hördes på fyra dagar. Den sista dagen såg vi dem till och med pussas lite...

Nåväl efter ankomst stuvade vi in husses moster, morbror + kusiner + Rod + husse & matte och styrde kosan emot Tofta strand för en långpromenad efter allt stillasittande. Det är sommartid Gotlands i särklass populäraste strand, då brukar vi inte ens besöka den, men nu var det helt turisttomt och vi kunde följa strandkanten ända till Gnisvärd. Rod premiärbadade för säsongen.

image295 
Rod kastar sig i vågorna på Tofta strand

På lördagen letades det först påskägg i hus och trädgård, sedan åkte vi inte till stan för en fika. Rod stannade med övriga gänget och hann inte ens märka att vi var borta. Kan att ha och göra med påskbordförberedelserna i köket... Ibland när vi lämnar honom med andra människor på ett nytt ställe blir han lite ledsen i ögat en liten stund- men inte denna gång. På eftermiddagen blev det trädgårdsjobb, kortspelande, deckarläsning och middagssovning som sig bör på semestern.
 
På söndagen lämnade hela högen Hajdungs och åkte på  picknicksutflykt till Furillen norr om Slite. Vi åt våra medhavda bullar och drack vårt kaffe i solen. Sedan åkte vi hem via Lärbro och Gotlands Vårsalong med konst av amatörer och proffs, som husse dock skippade till förmån för att hänga med Rod i  folkisbussen. Om husse får välja mellan hund och kultur är valet inte svårt. Tur att Rod har en sådan husse eftersom matte jämt måste titta på tavlor och annat. Eftermiddagen ägnade vi åt  trädgårdsjobb i några timmar och tur var väl det för när vi vaknade på annandagen var det SNÖ ute.

image297
Vattnet på Furillen är nästintill medelhavsblått...
image298
Roddis och hans matte posar för husse

På påskannandagens morgon lyckades husses mamma få upp matte ur sängen innan hon knappt vaknat och övertygade henne om att vara med och yoga. Rod är inte den som är den och hängde på han också efter en drill i snöyran. Helt klar är Rod bättre på "stående hund" än vad någon människa kan vara... För matte som tycker Yoga är nog svårt att var det inte helt enkelt att yoga med en hund PÅ Yogamattan - men hon har träningsvärk idag så något måste hon ju uträttat.

Vi som planerat spårläggande över kalkstensheden på måndagen - lagom svårt för Rod - fick med snopna miner alltså istället bevittna en smärre snöstorm.. nästan... det snöade i alla fall nästan hela dagen.

image299
Obligatoriska kortet i trappan, där alla husets hundar genom åren förevigats. Totte, Titus, Mungo, Felix och även Leva såklart.

image300
Vi andra släpade grenar och kvistar i oändlig mängd och gjorde tre majbrasor (här på fältet där Rod står) att brännas senare i år. Rod bara solade sig... och bar bort en del av pinnarna till andra delar av trädgården.

image301
Påskhund!

image303
Eftersom hundar också är människor, allt enligt husses mormor, gäller på Gotland regeln att hundar får vara i soffan. Men gud så trist husse, måste du verkligen jobba? säger Rod.



image302
Snöbeviset från annandagens morgon

Och med en, av trötthet nästan medvetslös, hund packade vi in oss och for hem. Efter att Rod i fyra dagar varit utomhus mestadelen av tiden dessutom varit okopplad, sprungit lös, umgåtts med tre barn, en tax och inte sovit en blund på dagarna som han brukar, så gick hans ögon i kors. Han somnade in nästan direkt på färjan trots skällande hundar i hundsalongen. Han sov gott i sin korg nästan hela vägen hem. Matte och Roddis tog sovmorgon ända till halvtio i morse... är det påsklov så är det!

Helgens Rodskratt bjöd husses morbror på när han lösryckt ur sitt sammanhang hörde matte säga till husse att vi lika gärna kan beställa tid för höftledsröntgen nu när EU-passets blodprov ska fixas hos veterinären. Morbror J förstod det som att Rods höfter skulle kollas av anledningen att han ska utomlands med oss. "Varför?" var den självklara frågan, han ska väl inte till Rio (på karneval och dansa samba)? Haha...

Tusen tack husses tjocka släkt för en underbar påskhelg! Hoppas att vi ses snart igen...

Kommentarer
Postat av: Ett namn

Fina bilder. Hur orkar du skriva all text?

2007-04-11 @ 09:53:08
Postat av: Lexi bus

Vilken underbar helg ni har haft ;). Blir nästan lite avis.. Men jag har i och för sig haft det bra jag med.. Spårat har vi gjort och busat massor med alla kompisarna :)
Puss på nosen till dig min vackra storebror.

2007-04-11 @ 10:07:10
Postat av: Lis

Fantastiska foton på finaste Kalmar-ridgeback-killen säger jag och jag är säker på att B o T tycker detsamma. Tyvärr löper våra vovvar så vi måste nog vänta. Men vi hör av oss så fort det är klart.
Vi hörs

2007-04-11 @ 16:00:29
Postat av: numera jättetjocka släkten (med undantag)

Hej
va roligt å läsa om erat Gotlands besök.... framförallt håller jag nu tummarna för att Rod har Samba höfter =) =) =) ha ha
När blir det veterinär besök?????
kram på er o tack igen för påskägget o fina blomman. Hoppas ni känner att ni är välkomna när ni vill hur många ni vill.
(hade en valp spekulant på besök under en liknande dag som när ni var här. Jag tror INTE hon menade vad hon sa när hon leende skakade i hand och sa "ja va trevligt att träffa er o alla hundarna, jag hör av mig!!!")
hon såg smått chockad ut när det fylldes på av hundar och Loka polis som for efter o skulle uppfostra o Qoya som lider av "porrbehov" och skall rida på alla hundar som vänder ryggen till....
Ja ni kan ju lätt föreställa er senariot
he he


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback