Vardag, fast ännu inte riktigt...

Så var helgen slut och vardagen började. Matte var tvungen att gå till jobbet, men som tur är jobbar husse hemifrån så Rod har sällskap hela dagen.

Rod vaknade en bra stund innan matte & husse hade lust att öppna ögonen och grejade runt lite för sig själv. Tidningsutdelaren fick sig två rejäla skall när DN gled när på hallmattan. Sedan kom lejonskuttet upp i vår säng, och Rod rullade sedan nöjt ihop sig emellan oss. Morgonen är en bra tid på dygnet, tycker Rod, lyckan är total när vi kommer ur sängen...

108043-13



108043-14

Rod har än så länge det lite svårt att ta det coolt och är som en liten skugga när man rör på sig hemma. Han blir lite kaxigare och lite kaxigare - inne! Men ute är det fortfarande försiktigt fram och många saker är mystiska och skrämmande. Vi kör på att "låtsas som ingenting" och ignorerar allt... Och vi kan inte ens föreställa oss hur trött han egentligen måste vara av alla nya dofter.

Nu på kvällskvisten åkte vi ut till Stensö i södra Kalmar och husse provade att löpa i spåret bara 500 meter för att se vad Rod tänkte om saken. Kul sa Rod och bet i kopplet och kängurustudsade fram... men lugnade ned sig och förmodligen kommer husse få en trogen löparpolare i spåret framöver. Som allt annat tar vi det pö om pö och prövar oss försiktigt fram. Inte för mycket och inte för lite. Rods nos verkar helt fantastisk och framöver vill vi gärna låta honom spåra.

108043-12
Trött blir man av sådant, sa Rod

Nu ligger han och halvslumrar på sin utsedda favoritplats, i kanten av vardagsrumsmattan där han får trängas med soffbordet och fåtöljben knölar han ner sig.

Rod kan bland annat...
Tigga mat
Stå på tre ben och klia sig
Sitta när man ber honom om det
Ligga när man ber honom om det
Hämta en boll
Snarka högt

Men snart kan han mycket mer än så hoppas vi!


Kommentarer
Postat av: Tina

Vad roligt att läsa om er och lille Rod. Det skall bli jätte spännande att få fortätta följa er. Vi hoppas givetvis att ni efter en månad känner att Rod är en "keeper" =).... Ha det jättebra alla tre.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback