Solig söndag i "Roddan Ridgebäcks" sällskap...

Andra natten med Rod i huset var mycket lugnare. Han rullade ganska snabbt ihop sig till en "ridgeback-kanelbulle" i Biabädden och sov hela natten, de olika sovstilarna är mycket intressanta att studera. I bädden med huvudet utanför, på golvet med huvudet i bädden och så vidare och så vidare.

Snäll som han är slickar han en inte i ansiktet på morgonen förrän han är säker på att man är helt vaken. Sedan tar han ett lejonskutt rakt upp i sängen och landar nöjt emellan oss. "Moffade" lite när DN damp ner i brevinkastet...

Vid frukost är Rod en mycket glad och vänlig hund som gärna läser tidningen ingående, allt för att komma nära en macka. Men här är det 0 tiggeri vid bordet som gäller. Eftersom han är så pass stor kommer han annars snart att hämta det han önskar från både matbord och diskbänk.

108043-4
Jamen en liten skinkskiva kan du väl bjuda på? (Spana in den brydda pannan)

108043-5
Matte säger att nästefter nyheterna så är kulturdelen viktigast...

108043-6
Sa du en ny närbild?





Söndagsförmiddagen med strålande sol och klarblå himmel lockade oss till Öland och Frösslunda naturreservat på sydöstra sidan av ön.

108043-7
Åh? Men husse måste vi verkligen träna på sådana här jobbiga saker?!

108043-9
Stå still är inte Rods främsta egenskap. Ute i naturen kommer "savannen i honom" fram.

108043-11
Det går undan.

108043-10
Solvändor i buskformat, inga problem!

108043-8
Och så stod han äntligen stilla! Balansen är det inget fel på!

På vägen hem från Öland stannade vi till vid Kalmar Brukshundklubb där en lydnadsklass 2-tävling pågick. Vi satt en stund, bara några minuter, och miljötränade vid en bänk och insöp alla intryck. Lite uppspelt blir han vid åsynen av en annan hund, men han gick med på att ligga ned och betedde sig helt okej. Ett litet steg i sänder och förhoppningsvis kommer vi att träna lydnad på klubben någon gång i framtiden... Tävling?! Man vet aldrig... kanske är han en framtida "lydnadschampinjon".


Kommentarer
Postat av: Ida

Vad fin han verkar vara! Sådär stor och kraftfull trots att han är lite blyg och försiktig ibland. Men det går nog över :)

Postat av: Mange & Hanna

Har han fått en gummikalkon än? Vi känner en R.R som har en sådan och hon är jätteglad. Det måste vara en bra kombination. Mange gillar också gummikycklingar. Han ser kanonfin ut. Vi ser fram emot att få leka i snön med honom.

2006-09-10 @ 19:46:34
Postat av: linus

vad fin han är. =)

2006-09-10 @ 22:54:13
Postat av: Naja

ååååååååh vilken nos! jag smälter!

2006-09-10 @ 23:13:05
URL: http://inverterad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback