Nu är jag här!

108043-2
Är det det här som kallas kamera? Sa du inte närbild?!

Efter mer än sju timmar i bil med nya husse och en stor hundgodispåse kom en glad vovve in genom dörren sent på kvällen. Han nosade glatt och nyfiket igenom alla de dryga 70 kvadratmetrarna av sitt nya hem och pockade konstant och mycket kärvänligt på uppmärksamhet . 

Huset bebos redan av fyra hundar varför trapphuset var enormt skrämmande med alla dess lukter när det var dags för kvällsrundan. Att bli buren medför trappan var inte uppskattat alls men vad gör man när 50 kilo hund inte vill gå ut?

Rod klarade kvällspromenaden med glans. Nyfiket och försiktigt avverkade han antagligen många saker och möten för första gången i sitt liv. Han är lite "räddhågsen" men är ändå modig och nyfiken.

Det tog ett par timmar efter att vi gått och lagt oss innan han själv kom till ro. Han bytte säng, ställning och rum flera gånger innan han till slut sjönk ihop med en tung suck och vid 06.30-tiden i morse vaknade nya matte av timmerstockar som drogs värre än vad mattes mamma kan! Alltså sov han djupt.

På morgonen avverkade vi en liten-liten bit av centrum (där vi praktiskt taget bor, bara Systraströmmen emellan) dock innan alla lördagsshoppare tagit staden i besittning. Alla vi möter, tror han är till för att träffa just honom... Sin spegelbild i ett skyltfönster var först skrämmande men sedan väldigt kul. Han spanar nyfiket in saker och ting och tar det hela med ro. Att gå i trappan går nu bra både upp och ned.

Efter frukost bar det av till skogen där vi gick en lång runda och Rod for som ett jehu kors och tvärs över stock och sten, han lämnade oss inte utom synhåll utan är följsam och lyhörd. Vi kände oss modiga som vågade honom lös.. men det var inga som helst problem med den saken. Med godis i fickan kan man vara lugn.

Vattnet i Kalmarsund var fullt badbart för en glad och sprallig Rhodesian Ridgeback som nu utmattad vilar utsträckt på köksgolvet.

108043-3
Första skogspromenaden över stock och sten, Värsnäs


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback