the Final countdown

Vanlig onsdagskväll och Rod ligger utsträckt i vår säng och sover redan efter en rejäl löparrunda i spåret med husse. Eftersom Roddis är lite mörkrädd kan han få springa lös då han inte avviker in i mörkret utan håller sig i elljuslampornas sken.

I morgon väntar veterinärbesiktning på Djursjukhuset i Läckeby (som är bäst här i krokarna) det är en del saker vi vill checka upp och få kollat innan Rod kan bli vår... the final countdown börjar nu alltså!

Livet rullar på och saker Rod behöver träna dyker upp allt mer. Vi behöver befästa en bra inkallning (han drog efter en hare tidigare i veckan under en promenad i Kalmarsundsparken), få honom att lystra till sitt namn men framförallt hundmöten! Rod är glad och uppspelt men kastar sig ut i kopplet och skäller (glatt med viftande svans) på nästan alla hundar vi möter och det är inte okej. Vi måste kunna gå en lugn promenad utan att det blir ett laddat möte med varje hund vi träffar och han är svår att avleda. Nu kommer vi till utmaningarna alltså, att hålla motivationen uppe för en Rhodesian Ridgeback... för personligen skulle jag gärna fixa lydnadsettan... åtminstone för oss själva!

Bilder från helgen som gick.

Vintra och Rod på rygg
Men vad gör han? säger lilla V.

Rod på stege
Kom nu så åker vi hem, säger Rod.

Rod närbild
Rod efter en simtur i Slottsfjärden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback